MINCIUNILE FINANCIARE POT DUCE LA DIVORȚ...

Distribuie pe:

O relație ideală este bazată pe iubire și pe sinceritate totală, pe care ambii parteneri ar trebui să le practice, iar minciunile, chiar nevinovate, provoacă suferință și, totodată, lipsă de încredere.

De aceea, de multe ori, minciuna poate distruge chiar și cel mai fericit cuplu, pentru că duce la certuri și, cel mai grav, la despărțire.

Cercetătorii americani de la organizația Harris Poll, citați de descopera.ro, au constatat că oamenii își mint partenerii de viață de aproximativ cinci ori pe săptămână...

“Chiar dacă partenerul nu minte direct în față, el poate, totuși, să ascundă anumite lucruri. Dintre cei 2.000 de participanți la studiul nostru, 37% au ascuns de parteneri o achiziție, un cont bancar, un extras bancar, o factură sau banii pe care îi au cu adevărat în cont. 21% au ascuns suma totală de bani, în timp ce 20% au ascuns o achiziție minoră.

În ceea ce privește secretele majore, 6% au recunoscut că au ascuns un întreg cont bancar, iar 5% au spus că au ascuns o achiziție majoră. De asemenea, 18% dintre participanți au recunoscut că și-au mințit partenerul cu privire la finanțele câștigate sau la datorii.

Însă, nu toată lumea are aceleași motive pentru a păstra ascunse secretele financiare. Potrivit studiului, 36% dintre participanți cred că unele aspecte ale finanțelor lor ar trebui să rămână secrete, chiar și față de soțul sau de partenerul lor, iar o persoană din 5 pur și simplu se simte jenată de propriul salariu și nu își dorește ca partenerul ei să afle care este, de fapt, suma câștigată.

Aceste secrete financiare pot face mult rău relației. De exemplu, 75% dintre respondenți au spus că minciunile financiare le-au afectat relațiile actuale sau pe cele trecute, 44% au recunoscut că le-au cauzat multe certuri, iar 35% au spus că le-au cauzat mai puțină încredere în relație. Și mai rău, 13% au spus că aceste secrete au dus, în cele din urmă, la divorț sau la despărțire”, afirmă oamenii de știință americani. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu