ELEMENTE DE BAZĂ ALE VIEȚII, DESCOPERITE PE UN ASTEROID

Distribuie pe:

Prezența aminoacizilor, elemente de bază ale vieții pe Pământ, a fost descoperită în eșantioane de materie prelevate de pe un asteroid de o sondă spațială japoneză, în 2019, conform unui studiu științific japonez publicat vineri, informează AFP.

Acești aminoacizi și alte materii organice provenind de pe asteroidul Ryugu “ar putea oferi indicii despre originea vieții pe Pământ”, indică acest studiu realizat de cercetători conduși de Universitatea din Okayama.

“Descoperirea aminoacizilor capabili să formeze proteine este semnificativă, deoarece Ryugu nu a fost expus biosferei Pământului, spre deosebire de meteoriți”, potrivit acestui studiu.

Prin urmare, “detectarea lor dovedește că cel puțin unele dintre aceste elemente de bază ale vieții de pe Pământ s-ar fi putut forma în medii spațiale”, a adăugat aceeași sursă.

Cercetătorii au precizat că au identificat 23 de tipuri diferite de aminoacizi în 5,4 grame de eșantioane de rocă și praf de culoare neagră colectate pe Ryugu de sonda japoneză Hayabusa-2, a cărei capsulă a revenit pe Pământ, la sfârșitul anului 2020, cu încărcătura prețioasă, după o misiune de șase ani.

Descoperit în 1999, asteroidul Ryugu (“Palatul dragonului” în japoneză) este situat la peste 300 de milioane de kilometri de planeta noastră și are mai puțin de 900 de metri în diametru. (Agerpres)

Lasă un comentariu