LA PENITENCIARUL TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

În anul școlar 2021-2022, 50 de persoane private de libertate au absolvit formele de învățământ primar, gimnazial și liceal (cls. IX-X) la Penitenciarul Târgu-Mureș. În Programa școlară sunt incluse aceleași materii și bareme de evaluare ca în toate unitățile de învățământ similare din sistemul educațional românesc destinate programului special de învățământ și de liceu - seral.

Festivitatea de încheiere a anului școlar a avut loc zilele trecute. În deschiderea evenimentului, slujba “Te Deum” a fost oficiată de preotul unității. Au urmat mesajul directorului Penitenciarului Târgu-Mureș, sunetul ultimului clopoțel, precum și înmânarea diplomelor elevilor-persoane private de libertate de către profesori cu ocazia absolvirii. Au participat reprezentanți ai instituțiilor colaboratoare: Centrul de Educație Incluzivă nr. 3 Reghin și Colegiul Agricol “Traian Săvulescu” din Târgu-Mureș.

Educația persoanelor private de libertate reprezintă o prioritate pentru Administrația Națională a Penitenciarelor, prin aceasta realizându-se pregătirea acestora pentru revenirea în societate și creșterea șanselor de reintegrare în societate, a precizat Tatiana Maria MACARIE, inspector de polițe penitenciară, funcționar de securitate, purtător de cuvânt, responsabil cu informațiile de interes public la Penitenciarul Târgu-Mureș.

L.B.

Lasă un comentariu