EUROPA “VA DISPĂREA” ÎNTR-O APOCALIPSĂ NUCLEARĂ...

Distribuie pe:

...În acești termeni este formulată cea mai recentă amenințare a Moscovei (sursa - dailymail.co.uk), după ce fostul ministru de externe al Poloniei, Radoslaw Sikorski, a afirmat că aliații occidentali ar putea trimite mai multe arme Kievului aflat sub asediu și că acțiunile Rusiei justifică aprovizionarea Ucrainei cu armament nuclear.

Viaceslav Volodin, șeful Dumei de Stat a Federației Ruse, a reacționat dur, afirmând că acest lucru va duce la distrugerea Europei. El a scris pe Telegram (potrivit The Sun): “Cu astfel de deputați, europenii vor avea probleme mult mai grave decât cele cu care se confruntă deja (refugiați, inflație record, criză energetică)”.

“Sikorski provoacă un conflict nuclear în centrul Europei. Nu se gândește nici la viitorul Ucrainei, nici la viitorul Poloniei. În cazul în care sugestiile sale vor fi duse la bun sfârșit, aceste țări vor înceta să mai existe, la fel ca și întreaga Europă.

Sikorski și alții ca el sunt motivul pentru care Ucraina nu trebuie doar eliberată de ideologia nazistă, ci și demilitarizată, asigurându-i-se statutul de țară fără arme nucleare”.

Ucraina a solicitat mai multe arme, dar Occidentul a fost reticent, pe fondul avertismentelor rusești și al războiului de uzură din Donbas.

Țara are nevoie de 1.000 de obuziere, 500 de tancuri și 1.000 de drone, printre alte arme grele, a declarat luni consilierul prezidențial Mykhailo Podolyak.

Cea mai recentă amenințare din partea lui Volodin vine după ce unul dintre aliații cheie ai lui Vladimir Putin a avertizat că “sunt pe drum Călăreții Apocalipsei”: Dmitri Medvedev, fostul președinte al Rusiei, a avertizat că Moscova va ataca orașe occidentale dacă Ucraina va folosi rachete furnizate de SUA.: “Sunt adesea întrebat de ce postările mele pe Telegram sunt atât de dure. Răspunsul este că îi urăsc. Sunt niște... și niște degenerați. Ei vor moartea Rusiei. Și atâta timp cât voi fi în viață, voi face totul pentru a-i face să dispară”.

“Ei” la care se referă Medvedev înseamnă Ucraina și aliații săi.

Cu câteva zile mai devreme, el a spus că Moscova va intensifica războiul împotriva Occidentului dacă rachetele furnizate de SUA sunt folosite împotriva forțelor ruse, afirmând: “Călăreții Apocalipsei sunt deja pe drum”.

Medvedev, care a fost văzut anterior ca un modernizator și o figură mai liberală, a afirmat, de asemenea, că Ucraina este condusă de naziști drogați, iar luna trecută a avertizat că sprijinul militar pentru Kiev riscă să declanșeze un război nuclear cu Rusia: “Țările NATO care pompează arme în Ucraina, care antrenează trupe pentru a folosi echipamente occidentale, care trimit mercenari, precum și exercițiile țărilor aliate în apropierea granițelor noastre cresc probabilitatea unui conflict direct și deschis între NATO și Rusia. Un astfel de conflict are întotdeauna riscul să se transforme într-un război nuclear în toată regula”.

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu