India interzice reclamele la jocuri de noroc online

Distribuie pe:

India nu are încă o piață legală a jocurilor de noroc online, în ciuda zvonurilor că s-ar putea să înceapă în curând. Dar Ministerul Informațiilor și Radiodifuziunii (MIB) a clarificat unde se poziționează și dorește oprirea anunțurilor pentru jocurile de noroc din mediul digital.

MIB a cerut tuturor mijloacelor media, digitale și tipărite să nu mai permită nicio publicitate platformelor de jocuri de noroc și pariuri online. Aceste reclame, a explicat în anunțul său, promovează o activitate în mare parte ilegală.

Pariurile sportive legale au o amprentă mică în India, deoarece mai multe state interzic această activitate. Prin urmare, guvernul a cerut ca toate companiile mass-media, digitale și tipărite să se abțină de la a face publicitate platformelor de jocuri de noroc online, invocând riscul financiar și socioeconomic pentru consumatori.

Prea multe reclame

Acest aviz este rezultatul unei creșteri a numărului de reclame pentru platformele și site-urile web de jocuri de noroc și pariuri online pe toate mediile de comunicare. MIB afirmă că reclamele pentru jocurile de noroc online promovează această activitate interzisă, în special în rândurile tinerilor și copiilor.

Acesta a afirmat că reclamele pentru jocurile de noroc online sunt înșelătoare și nu sunt conforme cu Legea privind protecția consumatorilor din 2019. În plus, ele încalcă Codul de publicitate din Legea privind reglementarea rețelelor de televiziune prin cablu din 1995 și normele publicitare din Normele de conduită jurnalistică din Legea Consiliului de presă din 1978.

Drept urmare, MIB a sfătuit presa scrisă și electronică să nu publice reclame pentru nicio platformă de pariuri online. Avizul a recomandat, de asemenea, ca rețelele sociale și intermediarii de publicitate online și editorii să nu afișeze sau să vizeze astfel de anunțuri către publicul indian.

Ministerul Informației și Radiodifuziunii a emis un aviz pentru canalele de televiziune prin satelit în decembrie 2020. Le-a sfătuit să urmeze liniile directoare ale Consiliului pentru Standarde de Publicitate din India pentru reclamele pentru jocurile de noroc online. Aceste orientări au inclus orientări specifice pentru reclamele audiovizuale și tipărite.

Noi inițiative de jocuri online

India a creat un nou panel săptămâna trecută pentru a explora cum să încadreze o posibilă piață a jocurilor de noroc online. În același timp, se analizează în mod special jocurile de noroc online și remi.

Muthuvel Karunanidhi Stalin, ministrul șef al Tamil Nadu, a înființat un comitet pentru a examina efectele remi online. El a înființat comisia vinerea trecută, anunțând că un judecător pensionar de la Înalta Curte Madras va supraveghea proiectul. Guvernul a cerut comisiei să prezinte un raport pe această temă în termen de două săptămâni.

Responsabilitatea pentru realizarea unui studiu amănunțit al reclamelor care susțin jocurile de noroc online a fost atribuită comitetului. În plus, comitetul va investiga și cazurile de sinucidere și pierderi bănești rezultate din jocurile de noroc online.

După ce comitetul și-a prezentat concluziile într-un raport final, legiuitorii vor lucra probabil la o lege pentru a dezvolta recomandările comisiei.

Lasă un comentariu