ROMSILVA A MONTAT CAMERE VIDEO PENTRU PREVENIREA TĂIERILOR ILEGALE

Distribuie pe:

Mureșul se află pe lista județelor în care Regia Națională a Pădurilor - Romsilva a montat camere de supraveghere pentru prevenirea furturilor de lemne și a transporturilor ilegale. Într-un comunicat de presă regia anunță că până în prezent au fost montate 177 de camere video de monitorizare, pe drumurile forestiere administrate. Cele mai multe sisteme video au fost instalate la direcțiile silvice Caraș - Severin, Botoșani, Mureș, Bacău, Brașov, Hunedoara, Sibiu, Maramureș, Suceava și Vâlcea.

O parte din aceste camere video identifică și verifică automat numerele de înmatriculare ale autovehiculelor care circulă pe drumurile forestiere din pădurile de stat, permițând verificarea transporturilor de masă lemnoasă, precum și trasabilitatea lemnului exploatat. Accesul la aceste sisteme video au și organele de poliție, în unele cazuri, în baza unor protocoale de colaborare.

Procesul de implementare a acestor sisteme video este în desfășurare, la nivelul tuturor direcțiilor silvice fiind identificat un necesar de 1.603 sisteme de monitorizare video în fondul forestier de stat și pe drumurile forestiere.

Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naționale, precum și 12 herghelii de stat.

Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% dețin certificarea managementului forestier în standard internațional. (D.B.)

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu