ROMÂNIA, ÎN CĂDERE LIBERĂ ÎN CLASAMENTUL FIFA!

Distribuie pe:

Echipa de fotbal a României se află într-un moment destul de greu, iar “tricolorii” lui Edi Iordănescu au o singură victorie în șase meciuri disputate în 2022.

Aceste rezultate vor afecta naționala României și în clasamentul FIFA, acolo unde prima reprezentativă ar urma să coboare șase locuri în ierarhie. Concret, potrivit siteului football-ranking.com, România va ocupa poziția a 54-a la următoarea afișare, care va avea loc pe 23 iunie. În acest moment, elevii lui Edi Iordănescu se situează pe poziția cu numărul 48.

Cea mai slabă clasare a naționalei din istorie a fost înregistrată în perioada februarie 2011 - septembrie 2012, atunci când “tricolorii” au ocupat locul 57.

Dacă situația României este una tot mai grea, de cealaltă parte, adversarele noastre din Liga Națiunilor merg din ce în ce mai bine. Muntenegru va urca trei poziții în clasamentul FIFA (de pe 70 până pe 67), Bosnia două locuri (de pe 59 până pe 57) și Finlanda tot două locuri (de pe 57 pe 55).

Gabi Balint consideră că problemele pe care le întâmpină echipa națională a României în plan sportiv pornesc de fapt de la problemele din interiorul Federației Române de Fotbal. Fostul mare internațional român crede că actuala conducere a Federației, în frunte cu Răzvan Burleanu, ar trebui să își dea demisia după dezastrul echipei naționale și să lase loc persoanelor mai experimentate.

Balint a venit și cu un plan pentru acest lucru. Acesta este de părere că ar trebui înființată o comisie din oamenii experimentați pe care îi are România care să pună la punct fotbalul românesc.

Totuși, chiar dacă suporterii i-au cerut demisia, Balint nu crede că îndepărtarea lui Edi Iordănescu de pe banca tehnică va aduce o schimbare în ceea ce privește rezultatele echipei naționale.

“Dacă au trecut opt ani și nu ai realizat mare lucru, ar trebui să faci și tu o analiză, ar trebui să ridici mâinile să te predai la un moment dat, eu așa cred. Eu îl respect pe Burleanu, îmi e chiar simpatic, dar problema e că una e una și alta-i alta. Când vorbim de fotbal, unde a fost odată și unde e acum, și tu nu realizezi nimic în 8 ani de când ești acolo, adunați-vă și plecați toți. Nu știu dacă alții ar putea face ceva, dar măcar să încercăm.

Trebuie făcută o strategie. Toți oamenii care au avut rezultate în fotbal, cei bătrâni, mai experimentați, ar putea să facă o echipă, să vină cu propuneri, cu idei, iar cei tineri să le ducă la bun sfârșit. Și Comisia Tehnică este de vină pentru rezultatele echipei naționale. Ar trebui să plătească toți cei implicați. Nu ați reușit, înseamnă că nu sunteți buni, lăsați-i pe alții.

Nu rezolvăm problema schimbându-l pe Edi acum sau în toamnă. Nu asta e problema. O să ne păcălim în continuare. Va veni altul, va avea nevoie de jocuri cum a avut și Edi. Nu l-au ajutat nici jucătorii. Nimic, totul e varză”, a declarat Gabi Balint la emisiunea Fotbal Club. (digi sport)

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu