PRINTRE RÂNDURI

Distribuie pe:

1. Se tot vorbește de unitate! Unitatea cui? Lumii de azi îi e teamă de ea mai mult ca oricând! Îmi e teamă că tot ce a mai rămas ori va mai rămâne unit este unitatea de măsură. Și aceasta doar în teorie!

2. Puterea unui conducător lumesc (politic sau religios) se impune dezbinând! Sigur, el nu vrea asta, dar o altă cale spre unitate, zice, nu există! O fi orbire psiho(i)logică sau afecțiune logic-urologică!?

3. Nu te încrede în om, afirmă Scriptura! Mare binecuvântare pe capul nostru cu Fiul Omului!

4. Am tot căutat o definiție pentru culmea semanticii și mi-a venit în minte următoarea: când verbul “a strica” se traduce prin a “construi”, iar “a zidi” se identifică cu “a dărâma”. Este vorba aici despre destine, bineînțeles!

5. “A avea principii de viață!” Păi, e imposibil, mai ales azi, când “a avea” are o semantică… atât de posesivă și negociabilă. “A întruchipa principii de viață” îmi pare mult mai aproape de esență și ființă! Însă, “Întru-chip” presupune un Chip, care, din nefericire, nu poate fi “imortalizat” într-un Selfie!

6. Avem așteptări unii de la alții. Dacă nu am avea, am fi nu doar mai realiști, ci și mai sănătoși!

7. Înainte se spăla puțin(a) mai ușor!

8. Abia când vom înțelege că nu suntem buricul pământului, vom fi buricul pământului!

9. Axioma timpurilor de azi: Dă-mi un punct de sprijin și… îl voi distruge!

10. E clar: în ultimul timp nu am învățat Nimic esențial! Știu, sună revoltător pentru unii! Dar nu pentru cei care au învățat totuși ceva!

EMANUEL SORIN BUGNER

Lasă un comentariu