CURSURI DE EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ ȘI TIC

Distribuie pe:

29 de cadre didactice de la școli din județele Sibiu și Mureș au participat, recent, la sesiuni de formare, organizate în cadrul proiectului Acces spre Succes (PN2058), finanțat de Norvegia prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală. Acestea au fost informate despre posibilitățile și procedura de acordare a unor mini-granturi pentru implementarea de proiecte, în școlile de proveniență, care să contribuie la prevenirea abandonului școlar. Cadrele didactice au reprezentat unități de învățământ care sunt parteneri asociați ai proiectului: Școala Gimnazială Albești, Școala Generală Nr. 3 Târnăveni, Școala Gimnazială “Ion Dacian” Saschiz, Școala Gimnazială Sîncraiu de Mureș, Școala Gimnazială Alma, Școala Gimnazială Octavian Goga din Rășinari, Școala Gimnazială Cristian, Școala Gimnazială Axente Sever, Colegiul Tehnic “August Treboniu Laurian” din Agnita, Școala Gimnazială “Badea Cîrțan” Cârțișoara, Școala Gimnazială “Lucian Bologa” Marpod.

Proiectul este coordonat de Fundația Europeană pentru Consultanță, Implementare și Dezvoltare (FECID), în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, România, Inspectoratul Școlar Județean Mures, România, University of South-Eastern, Norvegia, Innovius As, Norvegia.

Sesiunile de formare ale cadrelor didactice au fost susținute de formatori din Norvegia, având ca tematici generale Bazele educației antreprenoriale și Educația de bază TIC, în scopul sprijinirii participanților în dezvoltarea de competențe necesare pentru identificarea problemelor din școli și elaborarea unor propuneri de proiecte relevante pentru școala și comunitatea de unde provin.

Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 1.448.247 euro oferit de Norvegia prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală. Obiectivul proiectului vizează creșterea participării școlare cu cel puțin 10% a unui număr de 400 de copii din grupul țintă primar și creșterea ratei de tranziție în învățământul școlar superior (clasa a-IX-a) cu 1,5% pe perioada implementării proiectului, am aflat de la prof. Irimie-Matei Camelia, inspector școlar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educație și purtător de cuvânt la Inspectoratul Școlar Județean Mureș. B.O.

Lasă un comentariu