SĂRBĂTOARE MARE LA ASA TÂRGU-MUREȘ!

Distribuie pe:

Zeci de fotbaliști din toate generațiile echipei fanion a sportului-rege din Târgu-Mureș, A.S. Armata, s-au reunit sâmbătă, 18 iunie 2022, la baza FC Junior din Sâncraiu de Mureș, la inițiativa fostului comandant al clubului, Cornel Cacovean, a fostului vicepreședinte Tiberiu Petriș și a unuia dintre cei mai apreciați antrenori ai roș-albaștrilor, George Ciorceri.

Chiar dacă cea mai importantă repriză a fost a... treia, iar ei nu mai sunt la prima tinerețe, cei cărora tribunele le scandau numele nu s-au dat în lături de la un meci ca în vremurile bune, în care încântau miile de spectatori cocoțați până și-n copacii de pe Stadionul “23 August”.

Astfel, “Roșii” și “Albii” au încheiat ca la teatru, 4-4, în urma unor faze frumoase și a unor reușite pe măsură, semnate de H. Cioloboc (3) și Văidean, respectiv, V. Stoica (2), Enyedi și R. Cioloboc.

Cronicarul a consemnat loturile: “Roșii”: M. Maier - Göktaș, Kovács, Lup, Fodor, Văidean, Petelean, H. Cioloboc, Ov. Maier, T. Moldovan, Cl. Șomfălean; “Albii”: D. Miclea - S. Moldovan, Ad. Botezan, Nan, Fl. Șomfălean, Fl. Moldovan, Török, Zsigmond, Enyedi, V. Stoica, R. Cioloboc, A. Stoica. Nu au putut evolua, din diverse motive, R. Miclea, C. Botezan, Olah și Pereș.

Pe lângă cei menționați și cei trei organizatori, la eveniment au luat parte foști componenți ai A.S. Armata Târgu-Mureș, precum Sólyom, Șleam, Ispir, Kanyaró, Gligore, Orza, Vunvulea, Varró, C. Pascu, Vodă, Kallo, L. Moldovan, Cr. Stoica, T. Ivan, Ronea, Asztalos, Márton L., Gabor, dar și invitați marcanți din lumea sportului mureșean: dublul campion mondial la handbal masculin Ștefan Orbán, fostul președinte al echipei de baschet masculin Herlitz Târgu-Mureș, Horațiu Nicolau, și unul dintre oamenii care au ajutat enorm echipele târgumureșene înainte de decembrie '89, Ion Vasluianu.

În alocțiunea sa fostul comandant Cornel Cacovean a propus ca această întâlnire, devenită tradițională pentru a doua zi din an, să aibă loc de acum înainte în a treia sâmbătă din luna iunie.

Pentru binele tuturor, sperăm să se organizeze măcar trimestrial.

Hai Armata!

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu