ZIUA PORȚILOR DESCHISE - EVENIMENT UNIC LA AZOMUREȘ

Distribuie pe:

Sâmbătă, 18 iunie, a avut loc Ziua porților deschise la Azomureș, primul eveniment de acest gen organizat vreodată. Evenimentul a fost organizat pentru a marca cei 60 de ani de existență a Combinatului Chimic Azomureș din Târgu-Mureș. Conform purtătorului de cuvânt al combinatului, Ovidiu Maior, Azomureș va mai pregăti, în luna august, un eveniment major dedicat sărbătoririi celor 60 de ani de existență, eveniment care va fi dedicat publicului larg din Târgu-Mureș.

Sâmbătă au participat peste 140 de târgumureșeni, dintre care mulți copii. Evenimentul a început la ora 10.00 și s-a încheiat la ora 17.00. Cei care au dorit astfel să afle informații despre istoria platformei chimice, despre procesul de producție, precum și alte detalii interesante s-au înscris pe platforma online ori s-au prezentat direct la Promenada Mall (vizavi de combinat), unde a început evenimentul. În prima parte, participanții la eveniment au fost invitați la cinematograful din Promenada Mall unde au aflat, prin intermediul unor prezentări și a unor filme, detalii despre obiectivele pe care urmează să le viziteze.

După acest moment, care a durat aproximativ 30 de minute, și în cadrul căruia participanții au putut pune întrebări și au primit răspunsuri de la oficialii Azomureșului, au fost îmbarcați într-un autobuz care a făcut un tur al platformei chimice. “Am ales ca metodă de comunicare să ne vedem cu participanții la eveniment în cinematograf unde, într-o atmosferă degajată, aceștia au putut fi informați despre obiectivele pe care urmează să le viziteze, iar reprezentanții combinatului le-au răspuns la întrebări. A urmat apoi vizita în incinta combinatului, cu autobuzul. S-au vizitat fabricile de NPK, de amoniac, Centrul de comandă, precum și alte obiective”, a declarat, pentru “Cuvântul liber”, Ovidiu Maior, purtătorul de cuvânt al Azomureș. Organizatorii au efectuat cinci ture de vizitare a combinatului, conform înscrierilor de pe lista participanților, aceștia având posibilitatea de a-și alege orele de participare.

La manifestare au participat și foști angajați ai Azomureș, care au dorit astfel să vadă cum arată în zilele noastre combinatul, oameni care au participat la construirea efectivă a platformei, copii ai angajaților care au dorit să vadă unde muncesc părinții lor, dar și târgumureșeni interesați de istoria și de procesul tehnologic de producere a îngrășămintelor chimice. (D.B.)

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu