BACALAUREAT ÎN SIGURANȚĂ, ÎN JUDEȚUL MUREȘ

Distribuie pe:

Examenul de Bacalaureat pentru absolvenții învățământului liceal este în plină desfășurare. În aceste zile, polițiștii mureșeni, alături de celelalte structuri de ordine publică, acționează pentru desfășurarea în condiții de siguranță a acestor activități.

Astfel, se are în vedere adoptarea unor măsuri specifice de siguranță publică în zona adiacentă centrelor unde se susțin examenele, în scopul prevenirii și combaterii faptelor antisociale, precum și pentru depistarea și luării măsurilor legale față de persoanele care, prin comportament sau prin activitățile pe care le desfășoară, afectează ordinea și liniștea publică.

Polițiștii angrenați în această misiune (ordine publică/proximitate, dar și rutieră și siguranță școlară) intensifică activitățile specifice de prevenire și combatere a infracțiunilor cu violență și a oricăror acțiuni de natură să împiedice desfășurarea normală a activităților.

Polițiștii rutieri sunt prezenți pe căile de acces ce converg spre unitățile de învățământ în care se organizează examene, în punctele cu risc ridicat de accidente și la orele cu trafic intens, pentru prevenirea accidentelor și blocajelor rutiere, dirijarea, fluidizarea circulației.

În acest context, pentru ca aceste zile să treacă fără evenimente neplăcute, Biroul Siguranța Școlară vă reamintește:

* În agitația traficului rutier, lipsa respectului și pierderea răbdării, abordarea precipitată a situațiilor ce pot apărea pot transmite tinerilor o stare de agitație care nu-i va avantaja la examen!

* Nerespectarea regulilor privind traversarea vă pune în pericol!

* Siguranța personală și protejarea bunurilor depinde în mare parte de noi!

* Tinerii, mai ales în pragul unui examen, au nevoie de toată susținerea celor din jur, de calm, de sentimentul că au suportul familiei lor în orice împrejurare!

Tuturor candidaților MULT SUCCES și vacanță plăcută!

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE - IPJ MUREȘ

Lasă un comentariu