AEP ÎNFIINȚEAZĂ REȚEAUA ELECTORALĂ NAȚIONALĂ

Distribuie pe:

Luni, 20 iunie 2022, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre privind organizarea și funcționarea Rețelei electorale naționale.

“Rețeaua electorală națională va fi un organism fără personalitate juridică și va funcționa sub coordonarea președintelui AEP. Rețeaua va avea ca obiective asistarea AEP la elaborarea, integrarea, corelarea și monitorizarea politicilor privind securitatea și reziliența sistemului electoral românesc, asistarea AEP la efectuarea activităților de implementare și operaționalizare a sistemului informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal și asistarea AEP la elaborarea, implementarea și operaționalizarea sistemelor și aplicațiilor informatice utilizate în procesele electorale.

Coordonatorii și membrii structurilor de lucru ale Rețelei electorale naționale, precum și persoanele care intră în componența secretariatului tehnic vor primi pentru fiecare ședință la care participă câte o indemnizație în valoare de 150 de lei, suportată din bugetul AEP, care va asigura spațiul și mijloacele tehnice necesare bunei funcționări a rețelei”, se arată într-un comunicat de presă al AEP.

*

Proiectul de act normativ a fost publicat pe site-ul AEP www.roaep.ro, la secțiunea Legislație electorală - Transparență decizională.

Cei interesați pot transmite observații și propuneri privind proiectul menționat, până la data de 1 august 2022, la adresa de e-mail legislatie@roaep.ro. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu