LA UMFST “GEORGE EMIL PALADE” DIN TÂRGU-MUREȘ - ȘCOALA ARDELEANĂ, OMAGIATĂ ÎN PREZENȚA MINISTRULUI CULTURII

Distribuie pe:

Aula Magna a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu-Mureș găzduiește azi, 22 iunie, începând de la ora 15, un program cultural-artistic dedicat corifeilor Școlii Ardelene Petru Maior, Gheorghe Șincai, Samuil Micu și Ion Budai-Deleanu, intitulat “Școala Ardeleană - Ieri, azi, mereu”.

La acest eveniment cultural de excepție, marca UMFST, participă alături de ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, și partenerii UMFST de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” din București, precum și artiști locali. Conferențiază prof. univ. dr. Corina Teodor - “Școala Ardeleană - o perspectivă culturală”.

Programul mai cuprinde un moment teatral în regia lui Liviu Pancu, un recital de poezie românească susținut de studenți ai Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” din București, precum și momente folclorice în interpretarea artiștilor Diana Izabela Man, Costi Dumitru și Grupul vocal “Maris”.

Cuvântul de închidere va fi rostit de prof. univ. dr. Liviu Lucaci, rectorul Universității bucureștene.

“Unul dintre corifeii Școlii Ardelene, Petru Maior, a dat numele Universității Petru Maior și apoi, Facultății de Științe și Litere din cadrul UMFST Târgu-Mureș. Când vorbim despre școală, atunci toate trebuie să înceapă de acolo de unde este natural, adică de la universitate, motiv pentru care, și un eveniment cum este cel al inaugurării Grupului Statuar Școala Ardeleană, trebuie să înceapă din locul unde se formează dascălii, din leagănul de cultură și de știință al oricărui oraș universitar. Restul sunt doar sateliți vremelnic necesari!” - a declarat rectorul UMFST, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, căruia îi aparține și cuvântul de deschidere a manifestării”. (I.S.)

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu