VINERI, 24 IUNIE, SE DESCHIDE LACUL URSU DIN SOVATA

Distribuie pe:

Vineri, 24 iunie, se deschide ștrandul Lacul Ursul din Sovata. “Ne bucurăm că lacul este într-o stare foarte bună și vă anunțăm că toate analizele apei au ieșit foarte bine, astfel că, pe 24 iunie dăm startul unui nou sezon de scăldat în cel mai mare lac helioterm din lume”, a declarat, pentru News București, Andrei Rusu, directorul administrativ Ensana Health Spa Hotels Sovata.

Prețul biletelor de intrare la ștrandul Lacul Ursu, administrat de către hotelurile Ensana din Sovata, este de 40 de lei pentru adulți și de 30 de lei pentru copii și pensionari. Pentru Lacul Aluniș, deschis deja de la sfârșitul lunii mai, tarifele sunt de 30 de lei pentru adulți și 20 de lei pentru copii.

Lacul Ursu este cel mai mare lac helioterm din lume. Acesta are cea mai mare concentrație salină de pe planetă și a împlinit de cu-rând 147 de ani de la formarea sa, fiind singurul căruia i se cunoaște cu exactitate anul, ziua, ora și minutul formării. Cu o suprafață de 40.000 de metri pătrați, adâncimea de 18 metri și o salinitate medie de 300 de grame/litru, Lacul Ursu este o adevărată sursă de sănătate. Efectele terapeutice ale apei și nămolului din lac sunt binecunoscute, acestea stând la baza tratamentelor în cazul unor afecțiuni reumatismale, dermatologice, ginecologice sau în cazul îmbolnăvirilor căilor respiratorii. Apa are o temperatură perfectă: 28°C la suprafață și 39°C la o adâncime de 1,5 metri. (D.B.)

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu