ECHIPA LUI LADISLAU BÖLÖNI PENTRU FOTBALUL ROMÂNESC

Distribuie pe:

Ladislau Bölöni a fost în negocieri cu FRF pentru preluarea echipei naționale, dar în cele din urmă a ajuns pe banca tehnică a clubului Metz. Ladislau Bölöni a dezvăluit planul de redresare pe care avea de gând să îl aplice în fotbalul românesc dacă ar fi devenit selecționer al primei reprezentative. Din echipa actualului tehnician de la Metz ar fi făcut parte Cornel Dinu, Adrian Ilie, Cristiano Bergodi și Victor Pițurcă. “Printre altele, voiam să formez o Comisie Tehnică autonomă de Federația Română de Fotbal. I-aș fi cooptat aici pe Cornel Dinu, pe Adrian Ilie, pe Victor Pițurcă și pe Cristiano Bergodi. Sigur că mai erau candidați valoroși, cum e Dan Petrescu sau Gică Hagi, dar ei sunt implicați în alte proiecte acum. Ca și Bergodi, care e la Sepsi, dar el e excepția, aș fi îndrăznit să-l abordez.

Aș fi dorit ca, împreună cu acești băieți, să facem o radiografie a fotbalului nostru actual, cu tot ce înseamnă plusuri și minusuri. Ca să putem ataca apoi cealaltă problemă, și anume, cum putem să scăpăm de minusuri”, a declarat Bölöni, pentru “Adevărul”.

Antrenorul de 69 de ani a oferit detalii despre funcția și rolul pe care ar fi urmat să le îndeplinească cei patru candidați pe care s-ar fi bazat acesta. “Pe Dinu l-am văzut foarte bine în acest proiect, implicat în ceea ce înseamnă trecerea jucătorilor de la Under 21, la nivelul primei reprezentative. Cu capacitatea lui intelectuală și experiența lui internațională, aș fi dorit ca Dinu să-mi dea o mână de ajutor. E greu să găsești pe cineva mai competent decât Dinu pentru treaba aceasta. De Bergodi aș fi avut nevoie, fiindcă avem mulți jucători în Italia. Și nimeni nu poate ști mai bine decât Bergodi de ce are nevoie un fotbalist care e în campionatul italian. Și aș fi dorit ca el să meargă să le deschidă ochii acestor jucători. Mă gândesc la un Răzvan Marin, care ar fi primit ajutorul necesar, sfatul necesar. Tot în această idee, Adrian Ilie ar fi ținut legătura cu românii din Spania sau cu băiatul lui Hagi din Scoția sau cu jucătorii pe care îi avem în Belgia. Pentru că Adi Ilie e genul de om care știe foarte bine ce trebuie făcut, pentru ca talentul să se transforme în valoare.

Iar Pițurcă ar fi făcut treaba de care am vorbit, când am pomenit de Bergodi, însă cu jucătorii de acasă. Pentru că Piți îi știe pe toți! Și eu am încredere în ceea ce spune, în ceea ce face și, bineînțeles, în ceea ce a făcut”, a transmis antrenorul din liga a doua franceză. După ce negocierile cu Bölöni nu s-au concretizat, FRF l-a pus pe Edi Iordănescu drept selecționer al echipei naționale a României. Acesta a obținut o singură victorie în cele patru meciuri din Liga Națiunilor.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu