DAVID POPOVICI, MICHAEL PHELPS DE ROMÂNIA

Distribuie pe:

David Popovici a scris istorie în sportul românesc după ce a câștigat aurul la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta.

David Popovici a câștigat proba de 200 de metri liber cu timpul de 1,43:21, astfel că a devenit campion mondial la numai 17 ani.

Înotătorul de la CS Dinamo a devenit primul medaliat și cel dintâi campion mondial de seniori al României într-o probă masculină, iar datorită timpului scos, a stabilit un nou record mondial la juniori. Performanța incredibilă a românului l-a propulsat alături de nume legendare ale natației mondiale. Presa din Statele Unite a avut cuvinte mari pentru noul campion mondial la 200 de metri liber și l-a comparat cu legende precum americanul Michael Phelps și australianul Ian Thorpe.

“La 17 ani l-a întrecut pe Tom Dean în penultimul sfert, iar apoi a obținut victoria și a devenit primul român care se clasează în vârful podiumului mondial.

Are un talent rar. Gândiți-vă la nume precum Michael Phelps și Ian Thorpe. Anul trecut, la Campionatele Europene de juniori de la Roma s-a anunțat pe scena internațională, în timp ce piscinele din întreaga lume tremurau. Foarte repede, Popovici s-a transformat dintr-un talent interesant într-un adevărat concurent la medalii pe cea mai mare scenă a acestui sport”, au scris americanii de la Swimming World Magazine. La 17 ani, David Popovici a devenit cel mai tânăr campion mondial din istorie la proba de 200 de metri liber. În întreaga istorie a natației, indiferent de tipul de probă, australianul Ian Thorpe este cel mai tânăr înotător care a devenit campion mondial, la doar 15 ani și 64 de zile, la 400 de metri liber. Celălalt nume cu care a fost asemănat David Popovici, Michael Phelps este multiplu campion olimpic și mondial la mai multe probe de natație, inclusiv la cea de 200 de metri liber, unde românul de 17 ani este noul campion absolut. Phelps este și unul dintre cei trei înotători care au fost mai rapizi decât Popovici la proba de 200 de metri liber. Americanul de 36 de ani a scos un timp de 1:42.96, în 2008, în timp ce românul a fost cronometrat în 1,43:21, la CM de natație de la Budapesta. De asemenea, Michael Phelps este deținătorul a 28 de medalii olimpice, fiind sportivul cu cele mai multe astfel de distincții din istoria Jocurilor Olimpice.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu