“DEZBATEM, LA NAPOLI, CELE MAI BUNE VARIANTE LEGISLATIVE DE COMBATERE A CRIMEI ORGANIZATE”

Distribuie pe:

În perioada 20-21 iunie, particip, în calitate de membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Mediteranei (APM), la Conferința la nivel înalt “Convenția de la Palermo: viitorul luptei împotriva crimei organizate transnaționale”, în parteneriat cu Oficiul ONU pentru combaterea traficului de droguri și prevenirea criminalității (UNODC) și Fundația Vittorio Occorsio.

Astăzi, în prezența dnei Luciana Lamorgese, ministrul afacerilor interne al Italiei, dlui Sheikh Saif bin Zayed Al Nahyan, ministrul afacerilor interne al Emiratelor Arabe Unite, și a dlui Gaetano Manfredi, primarul orașului Napoli, a avut loc deschiderea oficială a Conferinței.

Pe agenda dezbaterilor se regăsesc teme precum: combaterea traficului ilegal cu migranți, a traficului de persoane și a exploatării acestora; provocările actuale generate de noua eră tehnologică în combaterea activităților criminale; combaterea infracționalității care afectează mediul.

Acest eveniment are loc în cadrul Mecanismului de revizuire a implementării Convenției Națiunilor Unite de combatere a crimei organizate transnaționale și a Protocoalelor (Convenția de la Palermo), stabilit în anul 2020 de Conferința Statelor Părți.

Conferința APM reprezintă contribuția parlamentară la acest proces de revizuire și are rolul de a evalua relevanța și actualitatea prevederilor legislative care derivă din aplicarea Convenției și a Protocoalelor sale, în zona euro-mediteraneană și regiunile din Golf, la douăzeci de ani de la adoptarea Convenției, având în vedere utilizarea pe scară largă a tehnologiilor moderne de către organizațiile criminale.

Conferința de la Napoli oferă o platformă unică pentru membri de parlamente naționale din 31 de state din zona mediteraneeană extinsă, facilitând interacțiunea cu reprezentanți ai guvernelor, experți, autorități judiciare și de aplicare a legii, precum și cu reprezentanți ai ONU și ai altor organizații internaționale.

Deputat PSD de Mureș DUMITRIȚA GLIGA

Lasă un comentariu