GIMNASTICA RITMICĂ ROMÂNEASCĂ, DIN NOU VIZIBILĂ

Distribuie pe:

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a declarat că gimnastica ritmică românească este din nou vizibilă, după cele trei medalii de la Campionatele Europene de junioare de la Tel Aviv, însă a subliniat că greul de abia acum începe deoarece tinerele sportive trebuie să se mențină la nivelul așteptărilor la competițiile următoare.

Conform paginii oficiale de Facebook a Ministerului Sportului, Novak le-a vizitat în sala de antrenament pe medaliatele de la Campionatele Europene pentru a le felicita și încuraja.

“Mi-am dorit foarte mult să le cunosc pe campioanele noastre la gimnastică ritmică. Ceea ce au realizat ele este impresionant, pentru că România nu a mai avut o medalie la o competiție de acest nivel de aproape 30 de ani. Iar ele au adus trei medalii dintr-un foc: argintul pe echipe, aurul la măciuci și bronzul la minge. Dacă le privești, sunt micuțe, delicate, aparent fragile, dar câtă forță și determinare au avut aceste fete. Merită respectul nostru! Alături de ele, antrenorii, conducerea Federației Române de Gimnastică Ritmică, oameni devotați și dedicați performanței, care au crezut în steaua norocoasă a acestui sport și au ajutat-o să strălucească din nou, cu efort, cu muncă, cu puterea de a nu se lăsa descurajați de greutăți. Acum toată această echipă frumoasă este conștientă că gheața a fost spartă, gimnastica ritmică este din nou vizibilă, a câștigat un capital important de imagine, dar ce e mai greu de abia de acum începe: menținerea sa la nivelul de așteptare și încredere pe care ni l-au construit. Bravo, Amalia! Bravo, Christina! Felicitări doamnelor antrenoare, conducerii federației și părinților! Mult succes vă doresc și vă promit tot sprijinul meu”, a afirmat Eduard Novak.

Lotul de junioare al României a cucerit trei medalii la Campionatele Europene de gimnastică ritmică desfășurate în perioada 15-19 iunie, la Tel Aviv.

Amalia Lică a adus României prima medalie de aur din istoria Europenelor de gimnastică ritmică, la măciuci, iar Christina Drăgan a obținut bronzul la minge. România a cucerit și argintul pe echipe, reușind să marcheze un moment istoric pentru acest sport. (Agerpres)

Lasă un comentariu