PENTRU A FACE ECONOMIE, ROMÂNII AU ÎNLOCUIT BĂILE LUNGI CU DUȘURILE SCURTE!

Distribuie pe:

Dintr-un studiu recent realizat de Reveal Marketing Research, aflăm că românii se adaptează din mers crizei economice, una dintre soluțiile găsite pentru reducerea cheltuielilor fiind să înlocuiască băile prelungite în cadă cu dușurile scurte. În acest fel, ei reduc, atât consumul de apă, cât și costul cu încălzirea acesteia.

Din cei 58% dintre respondenții care au afirmat că recurg la această metodă de economisire, 66% sunt femei, iar 74% sunt persoane de peste 55 de ani.

Tot pentru a reduce consumul de apă, 59% dintre participanții la studiu apelează la verificarea periodică a bateriilor de la baie și bucătărie și la închiderea robinetului între etapele spălării (57%).

Peste jumătate dintre români (52%) și-au verificat în ultimele trei luni robinetele, pentru a se asigura că nu există pierderi de apă, aspect ce ar dăuna valorii facturilor, însă ar determina și deteriorarea podelei sau a bunurilor din locuință.

Totodată, 52% dintre cei chestionați doresc să reducă volumul de apă utilizat la spălatul vaselor, iar 46% la spălatul rufelor. De remarcat este faptul că numai 3% dintre români cred că ar trebui să consume mai puțină apă pentru activitățile ce țin de igienă personală.

Verificarea și repararea robinetelor și a țevilor sunt metode eficiente și populare care îi ajută pe 85% dintre respondenți să economisească apa, iar 74% dintre români consideră că folosirea unor echipamente care reduc consumul de apă este foarte utilă, deși numai 12% dețin astfel de echipamente, dar 40% intenționează să achiziționeze în viitor (limitatoare de debit, baterii eco sau aeratoare).

*

Studiul Reveal Marketing Research s-a desfășurat online, alături de Ferro, în perioada 23-26 mai 2022, pe un eșantion de 1.058 de respondenți, cu vârsta de peste 18 ani. Eroarea maximă de eșantionare este +/-3%, la un nivel de încredere de 95%. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu