PERICOL LA TOT PASUL! TROTUARELE NU SUNT PENTRU TROTINETE ȘI BICICLETE!

Distribuie pe:

Zilele trecute am primit la redacție un mesaj din partea unei doamne din Târgu-Mureș care ne atrăgea atenția asupra pericolului pe care îl reprezintă cei care circulă cu trotinetele electrice pe trotuare. În urma acestui mesaj ne-am interesat la Poliția Locală Târgu- Mureș despre situația privind acest obicei nelegal al multora. Directorul executiv al Poliției Locale Târgu-Mureș, Raul Matiș, ne-a declarat că au fost luate măsuri și se iau în continuare pentru respectarea legii în această privință. “Sancțiunea pentru bicicliști sau cei cu trotinete care circulă pe trotuar este de 4-5 puncte amendă, de la 580-725 de lei. Polițiștii locali aflați în patrulare veghează la respectarea legii și îi sancționează cu amendă sau avertisment pe cei care o încalcă. Au fost depistați foarte mulți minori, sub 14 ani, care circulau cu troti-netele. Au fost opriți și li s-au adus la cunoștință prevederile legale, iar mulți dintre ei au fost avertizați”, spune Matiș. Acesta a mai precizat că în cursul săptămânii viitoare, Poliția Locală Târgu-Mureș va derula o campanie de informare în acest sens.

Legea interzice utilizarea trotinetelor sau bicicletelor pe trotuar, Poliția Română derulând o serie de campanii în acest sens. Totodată, conform legii, cei sub 14 ani nu pot conduce trotinete electrice, iar cei cu vârsta între 14 și 16 ani sunt obligați să poarte cască. La sfârșitul lunii aprilie a.c., Consiliul Local Târgu-Mureș a adoptat o hotărâre de aprobare a regulamentului privind utilizarea trotinetelor pe domeniul public al municipiului. Potrivit acestui regulament, art. 26, alin 2, este interzisă circulația trotinetelor pe trotuar.

Redăm mai jos scrisoarea sosită pe adresa redacției noastre:

“Stimată redacție, mă adresez dumneavoastră în calitate de cititor al ziarului și de cetățean al Târgu-Mureșului. Numele meu este Otilia Muntean, 72 de ani și locuiesc în Cartierul Tudor Vladimirescu. Zilele trecute era să fiu lovită în plin de un tânăr care circula în viteză cu trotineta, pe trotuar, pe Bulevardul Pandurilor. Din fericire, tânărul a evitat în ultima clipă să mă lovească. Nici nu vreau să mă gândesc ce se putea întâmpla, mai ales că eu abia mă țin pe picioare. Nu am nimic cu acel tânăr care și-a cerut scuze și a fost politicos. Nu este prima dată însă când văd bicicliști sau oameni pe trotinete, pe trotuar. Din ce am văzut la știri, la televizor, nu este legal să circule pe trotuar. Vă rog pe dumneavoastră să semnalați acest aspect autorităților. Să sperăm că se iau măsuri și că nimeni nu va avea de suferit. Doamne ajută!” (D.B.)

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu