PESTE 60 DE CONCURENȚI, MÂINE, LA HARGHITA CLIMB CHALLENGE - CAMPIONATUL NAȚIONAL DE VITEZĂ ÎN COASTĂ

Distribuie pe:

Peste 60 de concurenți participă, sâmbătă, la Harghita Hill Climb Challenge (HHCC), din cadrul Campionatului Național de Viteză în Coastă (CNVC), cursă care a ajuns la a doua ediție.

Directorul organizatoric al competiției, László Róbert, a precizat, într-o conferință de presă, că traseul de concurs va fi parcurs pe drumul spre stațiunea Băile Harghita, circulația urmând să fie închisă sâmbătă, în două intervale de timp.

Acesta a arătat că, în urma lucrărilor de modernizare a drumului, traseul este aproape nou, condițiile de concurs fiind foarte bune.

Traseul are 3.682 de metri, mai scurt decât anul trecut, când a fost de 4 kilometri.

“Sâmbătă vom avea cinci urcări, între care una de recunoaștere, două de antrenament și două manșe de concurs. La ora 8.45 se închide circulația și se începe securizarea traseului. La ora 9.00 începem cu prima manșă de recunoaștere, urmată de cele două manșe de antrenament cronometrat. Deschidem circulația între orele 13.00 și 14.00, iar de la ora 14.00 încep manșele de concurs 1 și 2, care vor fi transmise în direct pe Prima Sport 2 și 3”, a arătat László Róbert.

El a mai precizat că evenimentul se dorește a fi unul “spectator friendly”, motiv pentru care, în urma unui parteneriat cu Primăria Miercurea-Ciuc, va circula un autobuz care va transporta spectatorii în zonele special amenajate de pe traseu.

De asemenea, vineri seara, pe platoul din centrul municipiului Miercurea-Ciuc va avea loc o prezentare a echipelor și a mașinilor care vor concura sâmbătă.

Câștigătorul HHCC va primi un premiu în bani în valoare de 500 de euro și titlul de King of the Hill. Ca o noutate, un premiu special va fi acordat și celui mai bun tânăr pilot, care va câștiga Junior Flat Out Trophy, a mai spus directorul de organizare al competiției.

Prezent la conferința de presă, pilotul Adrian Teslovan, organizator al competiției și președinte al ACS AT Motorsport, a precizat că popularitatea cursei a crescut, fiind înscriși, deocamdată, 63 de piloți.

“Popularitatea evenimentului a crescut foarte mult, atât în rândul sportivilor, cât și în rândul publicului. Drept dovadă, suntem etapa cu cei mai mulți piloți înscriși: pe lista de înscriere sunt în acest moment 63, probabil vor fi 68-69, oricum mai mult ca la Râșnov, mai mulți ca la Rânca, Cheile Grădiștei, ceea ce ne bucură. Probabil o să fim în top 3 anul acesta ca număr de înscrieri în CNVC. Ne dorim să avem o etapă fără evenimente, să treacă cu bine, publicul să se bucure de spectacolul auto. O să avem prezentarea echipajelor, o să fie mașini unice cu care publicul din județul Harghita nu e obișnuit, e obișnuit cu mașinile de raliuri, dar mai puțin cu mașinile în stilul monopost sau de circuit. Ne bucurăm foarte mult că putem să organizăm aici o etapă”, a spus Adrian Teslovan.

Acesta a apreciat colaborarea cu Primăria Miercurea-Ciuc și cu Consiliul Județean Harghita, care au sprijinit foarte mult organizarea competiției.

La rândul său, primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Korodi Attila, a vorbit despre spectaculozitatea competiției și și-a exprimat bucuria că municipalitatea este gazda acestei întreceri sportive.

(Agerpres)

Lasă un comentariu