Campania EUROMELANOMA DAY

Distribuie pe:

Spitalul Clinic Județean Mureș, în parteneriat cu Societatea Română de Dermatologie derulează, în perioada mai-august 2022, în Târgu-Mureș la Clinica de Dermatologie, str. Gheorghe Doja nr. 12, campania de depistare precoce a cancerului de piele, educare și informare: EUROMELANOMA DAY.

Asistăm la o creștere alarmantă a incidenței cazurilor de tumori cutanate maligne în populație. Acest fapt se datorează expunerii prelungite a populației la factorii cancerigeni, lipsei de informare și educație a populației și lipsei unui program național de screening al cancerelor cutanate, în general, și a melanomului, în special. De asemenea, lipsa simptomatologiei subiective în formele incipiente de boală determină o prezentare tardivă a pacienților la medicul specialist.

Consultațiile constau în: semnarea unui consimțământ informat, efectuarea anamnezei, completarea unui chestionar, examenul clinic al întregului tegument, examen dermatoscopic al leziunilor cutanate, elaborarea unui program de monitorizare, eliberarea unei scrisori medicale către medicul de familie cu planul de monitorizare sau intervenție, în baza căruia medicul de familie va elibera bilete de trimitere la medicul specialist. Pentru eliberarea prescripțiilor medicale în vederea tratării altor afecțiuni cutanate, pacientul are nevoie de un bilet de trimitere de la medicul de familie.

Programul consultațiilor la Clinica de Dermatologie:

- Luni, 12.00-14.00;

- Marți, 12.00-14,00;

- Miercuri, 12.00-14.00;

- Joi, 14.00-16.00;

- Vineri, 12.00-14.00.

Consultațiile se efectuează doar pe bază de programare (zilnic, 8.00-15.00), la numărul de telefon 0365/88.25.34, pentru programul de Cancer cutanat.

Lasă un comentariu