AMBASADORI AI TRADIȚIILOR MUREȘENE, ÎN ITALIA

Distribuie pe:

Tradițiile și portul popular românesc sunt sărbătorite, la acest sfârșit de săptămână, în Italia, în cadrul unui eveniment de anvergură, la care participă și oficialități importante din Peninsulă, informează rotalianul.com, publicație a românilor din Italia.

Muzică din Bucovina, Vrancea și Mureș, expoziție de port popular, șezătoare cu meșteri români veniți special din țară, laboratoare pentru copii, conferință și lansare de carte cu invitați din mediul academic românesc - sunt doar câteva din punctele programului bogat al evenimentului intitulat “Ia, simbol, tradiție, identitate”, care se desfășoară la Pavona, lângă Roma. Românii care au cămăși tradiționale, din orice parte a țării, au fost invitați să le aducă sau să le poarte!

Sărbătoarea românească este organizată de Asociația Villaggio Romeno (Italia) și Asociația culturală Româno-italiană PROPATRIA, Odv din Roma, în colaborare cu Asociația PropatriaVOX din Focșani. Proiectul este realizat în colaborare și sub patronajul Ambasadei României în Italia, cu finanțarea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

La șezătoarea organizată în cadrul manifestării, județul Mureș este reprezentat de meșteri populari, precum și de cunoscuții interpreți de folclor Mihaela și Ciprian Istrate. (I.S.)

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu