ȘI LA TÂRGU-MUREȘ, ZIUA DRAPELULUI NAȚIONAL

Distribuie pe:

Data de 26 iunie a fost proclamată, prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998, Ziua drapelului național. Conform art. 12 din Constituția României, drapelul României reprezintă, alături de Ziua Națională, Imnul Național, stema țării și sigiliul statului, simbolurile naționale ale României.

Ziua Drapelului Național va fi sărbătorită și la Târgu-Mureș. Duminică, 26 iunie, începând cu ora 12, Garnizoana Târgu-Mureș și Instituția Prefectului - Județul Mureș, cu sprijinul Primăriei municipiului Târgu-Mureș și al Consiliului Județean Mureș, organizează o ceremonie publică de înălțare a drapelului național al României. Evenimentul va avea loc în Piața Trandafirilor din Târgu-Mureș, în proximitatea Statuii lui Avram Iancu.

Astăzi, 25 iunie, la ora 18.30, la catargul instalat în acest loc, este programată ceremonia de coborâre și desprindere de la catarg a drapelului arborat anul trecut.

Drapelul nou, care urmează să fie înălțat pe catarg, se introduce, în seara zilei de 25 iunie, în Catedrala “Înălțarea Domnului” (Catedrala Mare), unde va rămâne peste noapte, urmând ca în dimineața zilei de 26 iunie, începând cu ora 11.30, să se oficieze slujba de sfințire a acestuia de către preotul paroh.

În timpul ceremoniei publice, acesta va fi adus de către garda purtătoare și va fi înălțat pe catarg concomitent cu intonarea imnului național al României.

Ca de fiecare dată, în activitățile festive vor fi angrenați militarii Batalionului 54 Sprijin “Horea, Cloșca și Crișan”, ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș ,,Colonel Sabin Motora”, Grupării de Jandarmi Mobile “Regele Ferdinand I” și Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Horea” al Județului Mureș, a precizat Maior Ivanof Alexandru, Compartimentul Relații Publice, Comandamentul Forțelor pentru Operații Speciale. (B.V.)

Lasă un comentariu