EXPOZIȚII DE PICTURĂ ÎN TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Cu ocazia Zilelor târgumureșene, membrii Asociației Artiștilor plastici Mureș au organizat o serie de evenimente, după cum urmează:

În Turnul Tăbăcarilor din Cetatea Medievală a fost aranjată o amplă expoziție cu tema “Tradiții și obiceiuri”. Expun 37 de artiști, membri ai Asociației Artiștilor Plastici Mureș.

Cele mai valoroase creații din expoziție și, totodată, cele care răspund cel mai bine acestei teme sunt cele în manieră naivă, cum spune domnul Vasile Mureșan - pictor, sculptor, muzeograf expert - cel care ne-a “povestit” despre această expoziție! Pictura naivă se apropie cel mai bine de povestea în culori a copilărie sau de viața tihnită de la țară din amintirile noastre!

Astăzi, 25 iunie 2022, intre orele 11-22, suntem prezenți pe strada Bolyai, unde se desfășoară evenimentul numit “Calea Artelor”, artă stradală pentru toate vârstele, loc unde vă puteți descoperi talentele în ale desenului și picturii, alături de noi!

La Galeria Deisis de la parterul Palatului Culturii, pe tot parcursul lunii iunie se desfășoară expoziția personală a colegei noastre, Terezia Conțiu. Vernisajul din 7 iunie 2022 a fost o întâlnire caldă cu prieteni și apropiați ai artistei, sub semnul unui discurs artistic competent al domnului Vasile Mureșan, care ne-a încântat pe toți cu lecția lui despre culoare, despre pictura modernă și înțele-gerea sau neînțelegerea ei și, mai ales, cu bucuria lui de-a fi fost atât de bun profesor pentru eleva care a devenit într-un interval de timp foarte scurt plină de curaj și forță în exprimarea artistică, Terezia Conțiu!

Vernisajul a fost deschis de către Domnul Nicolae Băciuț - Director al Direcției Județene pentru Cultură Mureș!

La Galeria Unirea (Piața Republicii nr. 9) se află în desfășurare expoziția de Artă Modernă.

Vă așteptăm cu drag la vernisajul expoziției de Grafică și Acuarelă care are loc astăzi, 25 iunie 2022, ora 11, la Galeria Unirea (Piața Republicii nr. 9)! Expoziția va fi deschisă de Președintele Asociației, Domnul Czirjek Lajos, și Doamna Foișoreanu Voica!

Arta, pictura în acest caz, dezvoltă înclinația pentru frumos a omului, este un mijloc de exprimare la îndemâna oricui și-l dorește și are puțin curaj și de aceea vă invităm la vernisajele noastre la fiecare două săptămâni, când se montează o nouă expoziție la Galeria Unirea, fie de grup, cu tematică, sau personală al unui membru al asociației noastre.

LILI LAZĂR Vicepreședinte AAP Mureș

Lasă un comentariu