MARATON TEATRAL

Distribuie pe:

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu este unul dintre cele mai importante festivaluri de teatru și artele spectacolului din lume, fiind al treilea ca mărime în Europa, după Festivalul de la Avignon și Edinburgh International Festival.

A 29-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) se va desfășura, în acest an, între 24 iunie și 3 iulie, și va avea o temă unică: “Frumusețe/Beauty”. Noutatea pe care o aduce în acest an este faptul că în deschiderea și în închiderea evenimentului nu vom mai avea parte de clasicele focuri de artificii, acestea fiind înlocuite de două momente speciale în care 200 de drone vor face spectacol deasupra Sibiului.

Vor avea loc aproape 770 de evenimente, cu 3.300 de invitați, din 75 de țări, în 70 de spații de joc.

“Ediția de anul trecut a fost cea mai complexă și de succes din istoria festivalului. Astfel că în 2022 ne-am propus să o depășim. Am arătat cum putem construi speranța împreună cu milioane de iubitori ai artelor spectacolului din întreaga lume. Acum suntem gata să ne lăsăm uimiți de puterea miraculoasă și nelimitată a frumuseții. Frumusețea merge dincolo de estetică sau de o definiție obiectivă sau subiectivă. Frumusețea transcede barierele geografice și culturale, iar dorința noastră de a fi martorii ei ne unește. Alături de bunătate și adevăr, frumusețea este unul din conceptele fundamentale ale înțelegerii naturii umane. În acest an ne dorim să ne recăpătăm bucuria de viață și artă prin Frumusețe”, a spus Constantin Chiriac, președinte FITS, director general al Teatrului Național “Radu Stanca”, într-o conferință de presă organizată joi.

Europa Liberă România este partenerul media oficial, urmând să ne aducă interviuri, reportaje și imagini în exclusivitate de la cel mai mare festival de teatru din Europa Centrală și de Est.

MARIANA CRISTESCU

Lasă un comentariu