745 DE LOCURI SCOASE LA CONCURS DE ACADEMIA DE POLIȚIE “ALEXANDRU IOAN CUZA”

Distribuie pe:

745 de locuri au fost scoase la concurs, anul acesta, pentru formarea ofițerilor în cadrul Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, cele mai multe dintre acestea pentru specializarea Ordine și Siguranță Publică.

“La Facultatea de Poliție, specializarea Ordine și Siguranță Publică, au fost scoase la concurs 480 de locuri, iar la specializarea Drept 215 locuri - 115 locuri - forma de învățământ cu frecvență și 100 de locuri - învățământ la distanță. Facultatea de Pompieri, cu specializarea Instalații pentru construcții - pompieri, a scos la concurs 50 de locuri”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Procesul de selecție a candidaților presupune parcurgerea unor probe specifice: evaluarea psihologică, evaluarea performanței fizice, testarea cunoștințelor teoretice și evaluarea medicală.

Până la data de 8 iulie 2022, candidații trebuie să depună cererea-tip de inscriber.

Candidații care optează pentru Specializarea/Programul de studii universitare de licență “Drept” sunt recrutați de structurile de resurse umane cu sarcini de recrutare aflate în aparatul central al inspectoratelor generale și în unitățile din subordinea inspectoratelor generale, indiferent de beneficiar.

Candidații care optează pentru locurile Poliției de Frontieră și nu au domiciliul într-un județ limitrof frontierei de stat sunt recrutați de structurile de resurse umane din unitățile cu sarcini de recrutare din subordinea Inspectoratului General al Poliției Române unde aceștia locuiesc, potrivit domiciliului/reședinței înscrise în cartea de identitate.

În vederea constituirii dosarului de recrutare, candidații depun la unitățile de recrutare documentele solicitate până la data de 22 iulie 2022.

Evaluarea psihologică a candidaților se realizează până la data de 13 iulie 2022, în conformitate cu dispoziția directorului Centrului de Psihosociologie al MAI, potrivit planificării întocmite de către structurile cu atribuții de recrutare.

Probele de concurs (traseul practic-aplicativ și proba scrisă de verificare a cunoștințelor) se susțin în centrele zonale de selecție, județul Mureș fiind arondat la: Școala de Agenți de Poliție “Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca pentru candidații din județele: Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu.

Proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice se susține în perioada 22 - 28 august 2022, iar proba de evaluare a cunoștințelor se susține în perioada 30 - 31 august 2022.

Lasă un comentariu