PREMIERUL ROMÂNIEI SALUTĂ DECIZIA CONSILIULUI EUROPEI DE ACORDARE A STATUTULUI DE ȚĂRI CANDIDATE LA UE UCRAINEI ȘI MOLDOVEI

Distribuie pe:

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a salutat decizia Consiliului European de a acorda Ucrainei și Republicii Moldova statutul de țări candidate la aderarea la Uniunea Europeană, subliniind că România va fi alături de cetățenii din cele două state și Georgia în parcursul lor european.

“Salut decizia istorică a Consiliului European. România va fi alături de cetățenii Republicii Moldova, Ucrainei și Georgiei în calea lor europeană”, a scris Nicolae Ciucă, joi seară, într-o postare pe pagina de facebook a Guvernului.

Șefii de stat și de guvern ai Uniunii Europene au acordat joi Ucrainei și Republicii Moldova statutul de țări candidate la aderarea la clubul comunitar, după ce săptămâna trecută, Comisia Europeană a făcut o recomandare în acest sens, transmit agențiile internaționale de presă.

Consiliul European a decis să recunoască “perspectiva europeană” a Georgiei, dar nu i-a acordat încă statutul de candidat.

(Agerpres)

Lasă un comentariu