UN “HOTEL DE ZERO STELE” DIN ELVEȚIA OFERĂ NOPȚI NEDORMITE PENTRU A CUGETA LA CRIZELE CE AFECTEAZĂ LUMEA

Distribuie pe:

“N-am putut să dorm” și “camera mea a fost prea zgomotoasă” se numără printre plângerile primite de la clienți de care hotelierii se tem cel mai mult, însă pentru frații Riklin, acesta este tocmai scopul celei mai recente instalații artistice a lor, un “hotel de zero stele”.

Camera de hotel a artiștilor conceptualiști elvețieni constă dintr-un pat dublu pe o platformă, cu două noptiere și veioze. Nu există pereți, tavan sau uși care să ofere intimitate sau adăpost.

Cei doi au înființat camera de hotel de zero stele pe marginea unui drum, lângă o benzinărie din satul Saillon, în cantonul Valais, din sudul Elveției.

Intenția a fost de a-i determina pe oaspeți să se gândească la problemele cu care se confruntă lumea și de a-i inspira să acționeze în mod diferit.

“Nu somnul este important”, a explicat Frank Riklin. “Ceea ce este important este să reflectăm asupra situației actuale din lume. A sta aici este o declarație despre necesitatea unor schimbări urgente în societate”, a adăugat artistul.

Oaspeții sunt invitați ca în timp ce încearcă să doarmă să se gândească la subiecte precum schimbările climatice, războiul și nesfârșita căutare a perfecțiunii și la daunele pe care acestea le provoacă planetei.

Proiectul oferă, de asemenea, trei apartamente de zero stele într-o locație idilică, o podgorie situată pe un deal pitoresc.

Aceste camere de hotel, ce oferă serviciul unui majordom care oferă băuturi și micul dejun, vor fi disponibile de la 1 iulie până la 18 septembrie. Prețul unei nopți de somn imperfecte: 325 de franci elvețieni (337 de dolari americani) (agerpres.ro)

Lasă un comentariu