PROIECT DE LEGE PENTRU LIMITAREA ACCESULUI LA ARME, ÎN SUA

Distribuie pe:

Senatul american a adoptat un proiect de lege susținut de aleși ai celor două principale partide politice, care are drept scop să lupte împotriva valului de violențe comise cu arme de foc din Statele Unite, impunând restricții privind accesul la armele de foc și alocând miliarde de dolari pentru finanțarea sănătății mintale și a siguranței în școli, relatează vineri AFP.

Proiectul, adoptat cu 65 de voturi “pentru” și 33 “împotrivă”, are toate șansele să fie validat de Camera Reprezentanților, rămâne cu mult sub măsurile cerute de Joe Biden, însă reprezintă, totuși, o premieră și un pas înainte pentru susținătorii limitării armelor de foc personale.

Acest vot a avut loc la doar câteva ore după ce Curtea Supremă a Statelor Unite - în care majoritatea judecătorilor sunt conservatori - a invalidat “restricțiile” privind portul de arme prevăzute de o lege a statului New York.

Această lege limitează din 1913 eliberarea de permise de portarmă disimulate persoanelor care aveau motive să creadă că vor fi nevoite să se apere, spre exemplu din cauza meseriei lor sau a unor amenințări primite.

Statele Unite se confruntă cu o creștere a criminalității în marile orașe și cu o serie de incidente violente cu arme de foc soldate cu numeroase victime, dintre care două numai în luna mai - în Buffalo (10 morți) și la o școală din Texas (21 de morți, dintre care 19 copii).

Lasă un comentariu