ROBOȚII VOR FI “MUNCITORII” VIITORULUI?!

Distribuie pe:

Tot mai mult se discută despre criza forței de muncă la nivel mondial, dar și în România. Drept urmare, milioane de persoane se deplasează spre țările dezvoltate, acolo unde munca lor este plătită mai bine pentru a avea un nivel de trai mai bun decât în țara lor. Milioane de români au plecat și continuă să plece în Occident, mai ales în statele dezvoltate din Uniunea Europeană (Italia, Germania, Spania, dar și în Marea Britanie (care a părăsită UE), însă și în SUA, Canada, Australia, Japonia etc. Și în România, lipsa forței de muncă calificată creează mari probleme firmelor private care sunt nevoite să apeleze la angajarea de muncitori străini din Vietnam, statele arabe etc., numărul cărora crește continuu.

Dacă în trecutul nu prea îndepărtat, în țara noastră exista forță de muncă calificată din belșug, care a atras firmele străine și multinaționale să vină în România, să investească, să înființeze companii în toate ramurile de activitate, mai ales în sectorul imobiliar și comercial, în prezent, trebuie să apeleze la persoane venite, mai ales din Asia, Africa și din Orient.

Pentru a înlocui oamenii în procesul muncii, din multe sectoare de activitate, se apelează la roboți și mașini automate, mai ales în sectoarele unde fluxul tehnologic se desfășoară pe bandă rulantă. Mai nou, tot mai multe firme din țările dezvoltate, mai ales din industria de autoturisme, apelează la roboți, la noile tehnologii care asigură o productivitate mult superioară omului. Automatizarea proceselor de muncă este una dintre schimbările care au loc în multe companii din lume, chiar și în România. Roboții înlocuiesc cu succes o parte dintre angajații din producție, chiar și echipe medicale.

Întrebarea e, vor rămâne salariații fără loc de muncă din cauza automatizării proceselor din multe sectoare de activitate, chiar și în privința centralizării datelor, întocmirii de rapoarte și analize? Temerile oamenilor sunt firești. Ele s-au manifestat și în trecut, “atunci când automobilul a început să se realizeze în serie, au apărut televiziunea sau internetul, care au schimbat paradigmele economico-sociale ale vremurilor respective”. Timpul a arătat că aceste transformări s-au produs treptat și au generat noi locuri de muncă, chiar dacă unele meserii au fost înlocuite de tehnologii, progresul a dus la apariția de noi ocupații pe care oamenii nu și le imaginau, în care salariații și-au putut folosi capacitățile la un nivel superior.

“Progresul tehnic influențează activitatea în domeniile în care angajatorii, firmele se folosesc în activitatea lor, de binefacerile lui. Automatizarea muncii reduce costurile, asigură calitatea produselor prin eliminarea erorilor umane, iar prin eliberarea forței de muncă, aceasta poate fi folosită în alte activități cu valoare adăugată mai mare încât firma va putea livra beneficiarilor produse și servicii mai competitive.”

În România s-au produs schimbări importante, după intrarea în Uniunea Europeană.

Liberalizarea mișcării forței de muncă în spațiul unional a făcut ca milioane de oameni, bine calificați, să emigreze spre țările dezvoltate unde sunt plătiți incomparabil mai bine, încât la ora actuală s-a creat o criză periculoasă pentru asigurarea ocupării job-urilor generate de creșterea economică, mai ales influențată de investițiile străine care au găsit o piață de desfacere în creștere continuă și forță de muncă calificată și foarte ieftină comparativ cu țările lor. Însă, lucrurile s-au schimbat dramatic în privința existenței salariaților cu pregătire profesională bună din cauza emigrării acestora, pentru un câștig net superior în țările dezvoltate, tocmai de unde au venit la noi mulți investitori.

Însă, acum lucrurile s-au schimbat. Angajatorul este nevoit să cedeze la pretențiile angajatului. Dezvoltarea și supraviețuirea unei companii depinde într-o mare măsură de strategia de motivare financiară și a condițiilor de muncă oferite. Cei care nu investesc în această direcție vor avea pierderi semnificative generate de productivitate scăzută, de lipsa personalului și costuri ridicate cu procesul de recrutare.

Companiile sunt nevoite să investească și să se implice tot mai mult în educația tinerilor încă din studiile liceului și facultate - compensând minusurile din sistemul de educație. Cotele de angajați non-UE permise de lege vor crește, pentru că anumite joburi devin neatractive pentru români. Costurile cu forța de muncă continuă să crească. Însă, nu vom rămâne fără salariați pentru că companiile vor importa mai mulți salariați din țările cu o economie mai slabă decât a țării noastre. Noile investiții vor fi orientate spre activități care au o valoare adăugată mai mare. Astfel, angajatorii vor fi obligați, de piață, să acorde salarii mai mari, cât și beneficii mai consistente salariaților.

(Sursa informațiilor - revista “Capital”)

Foto: atriainnovation

IOAN HUSAR

Lasă un comentariu