FINANȚARE PENTRU CELE MAI BUNE 14 IDEI DE AFACERE DIN CADRUL PROGRAMULUI NAȚIONAL INNOTECH STUDENT

Distribuie pe:

În 23 iunie a avut loc ,,Step into the future”, conferința de anunțare a câștigătorilor concursului de planuri de afaceri din cadrul proiectului ,,Student Start-Up 1.0”, implementat de Asociația Culturală Amphion și partenerii săi, Universitatea “Dimitrie Cantemir” Tg. Mureș și Universitatea de Arte Tg. Mureș, proiect co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Studenții câștigători au avut ocazia de a-și prezenta ideile de afaceri precum: turism de tip glamping, food truck destinat festivalurilor, înființarea unui cabinet stomatologic, dezvoltarea unui teatru neconvențional sau platforma locală de servicii de rezervare și asistență turis-tică au fost apreciate în cadrul evenimentului.

În cadrul proiectului, 350 de studenți au obținut diplomă de competențe antreprenoriale. 14 studenți au câștigat în urma concursului de planuri de afaceri o finanțare nerambursabilă între 40.000 și 100.000 de euro, valoarea totală a ajutorului de minimis oferit fiind de 1.300.000 de euro. Afacerile finanțate sunt localizate în Regiunea Centru, majoritatea în județul Mureș. Studenții ai căror planuri au fost câștigătoare beneficiază de un program integrat de formare profesională, mentorat, stagii de practică și consiliere de business, susținut de antreprenori cu peste 10 ani experiență. Programul de formare și consiliere a fost oferit de către Loop Operations, o companie care până în prezent a oferit cursuri de competențe antreprenoriale pentru peste 2.000 de persoane.

Lasă un comentariu