DE IERI, SE ELIBEREAZĂ NUMERE VERZI PENTRU MAȘINILE CU EMISII ZERO DE CO2

Distribuie pe:

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunță că începând de ieri, autoturismele înmatriculate în România care au zero emisii de CO2 vor primi numere verzi La nivel național, serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor vor elibera “numere verzi”, pentru autovehiculele pur electrice sau cu pilă de combustie cu hydrogen, se arată într-un comunicat de presă dat publicității ieri, de MAI.

Astfel, cele aproximativ 17.000 de vehicule electrice, înmatriculate în România, conform datelor deținute de D.R.P.C.I.V., pot beneficia de numere de culoare verde, conform noilor reglementări legale. În cazul mașinilor deja înmatriculate care respectă criteriile de acordare a “numerelor verzi”, acestea vor putea fi preschimbate, la cerere, începând de ieri.

Această modificare legislativă are drept scop asigurarea vizibilității acestor categorii de vehicule în traficul rutier, în vederea stimulării introducerii pe piață a autovehiculelor de transport nepoluante, inițierea unui cadru legal care să permită facilitarea accesului acestora la infrastructura de reîncărcare cu energie electrică, stabilirea unor politici de transport eco sustenabile, menite să facă față traficului intens, precum și protejarea mediului înconjurător.

În cazul mașinilor deja înmatriculate care respectă criteriile de acordare a “numerelor verzi”, acestea vor putea fi preschimbate, la cerere, începând de astăzi.

“Precizăm că eliberarea plăcuțelor verzi se va realiza la solicitarea proprietarilor acestora, în contextul înmatriculării, transmiterii dreptului de proprietate sau la emiterea unui nou certificat de înmatriculare ca urmare a modificării datelor înscrise în acesta, situații în care, odată cu solicitarea noilor plăcuțe, este necesară depunerea celor anterioare ori a documentelor care atestă furtul acestora sau, după caz, a declarației de pierdere”, se mai arată în comunicatul MAI. (D.B.)

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu