PUI DE JDER SALVAT DIN FLĂCĂRILE INCENDIULUI DE PE VALEA ILVEI, LUNCA BRADULUI

Distribuie pe:

Un pui de jder, aflat în dificultate din cauza incendiului din pădurea de pe Valea Ilvei, comuna Lunca Bradului, a fost salvat, la sfârșitul săptămânii trecute, de echipele de intervenție care au continuat să acționeze în zonă pentru lichidarea focarelor ascunse și preîntâmpinarea reaprinderii incendiului.

“În timp ce o echipă din cadrul Ocolului Silvic Lunca Bradului patrula pășunea alpină, a găsit un pui de jder care necesita ajutor, acesta fiind deshidratat. Pompierii militari, împreună cu personal din cadrul Ocolului Silvic, au preluat puiul de jder, i-au oferit apă și hrană, după care a adormit. De cum se va simți mai bine, puiul urmează să fie eliberat în mediul său natural, în imediata apropiere a locului unde a fost identificat, pentru a putea fi găsit cu ușurință de către mama lui. Apreciem efortul constant al forțelor de intervenție implicate în restabilirea stării de normalitate în urma incendiului. Mulțumindu-le pe această cale”, a arătat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) “Horea” al județului Mureș, într-un comunicat de presă.

Zeci de pompieri de la ISU “Horea” al județului Mureș, angajați ai Direcției Silvice Mureș și ai Serviciului Salvamont au reușit, joi, după circa 32 de ore de luptă cu flăcările, să stingă incendiul de pădure izbucnit pe Valea Ilvei. A fost o intervenție foarte dificilă din cauza vântului, a terenului greu accesibil și foarte înclinat, salvatorii fiind nevoiți să ia la pas fiecare metru pătrat, aceștia neputând fi ajutați, inițial, de tehnica de intervenție sau de utilaje. (Agerpres)

Lasă un comentariu