FRANȚA SE CONFRUNTĂ CU UN NOU VAL DE COVID-19!

Distribuie pe:

Francezii ar trebui să înceapă să poarte din nou măști de protecție în zonele aglomerate, în special în transportul public, deoarece țara trebuie să facă față unui nou val de infecții cu COVID-19, alimentat de noi variante ale bolii, a declarat luni ministrul Sănătății, Brigitte Bourguignon, potrivit Reuters, citat de usnews.com.

“Nu spun că ar trebui să fie obligatoriu, dar le cer francezilor să poarte masca în mijloacele de transport public”, a precizat ministrul, precizând că este vorba de o “datorie civică”.

“Nu doar îi sfătuiesc, ci le solicit acest lucru”, a spus Bourguignon, adăugând că măștile ar trebui purtate din nou, și în alte spații închise, cum ar fi locurile de muncă sau magazinele.

Franța a raportat 17.601 de noi infecții cu coronavirus în ultimele 24 de ore, cea mai mare cifră pentru o zi de luni, după 18 aprilie.

În urmă cu cinci zile, responsabilul campaniei de vaccinare, Alain Fischer, a confirmat că țara se află în mijlocul unui nou val de COVID-19, ca și alte țări europene, adăugând că, personal, este în favoarea reintroducerii obligativității de a purta masca de protecție în transportul public.

Infectările au crescut constant de la sfârșitul lunii mai în Franța, media pe 7 zile a cazurilor noi, zilnice, aproape că s-a triplat, de la 17.705 în 27 mai, la 50.402, marți, 28 iunie.

Numărul persoanelor spitalizate a atins sâmbătă cel mai scăzut nivel din ultimele șase luni - 13.876, dar a crescut în ultimele trei zile, ajungând la 14.334, un maxim al ultimelor aproape trei săptămâni, iar numărul deceselor a crescut, ieri, cu 56 de morți în 24 de ore, ajungând la 149.162. (I.S.)

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu