SOLISTA DE MUZICĂ POPULARĂ LEONTINA POP SUSȚINE SCREENINGUL CANCERULUI DE COL UTERIN

Distribuie pe:

Leontina Pop, cunoscuta și îndrăgita solistă de muzică populară, a decis să se alăture cauzei și să susțină programul de screening pentru cancerul de col uterin și îndeamnă femeile, în special pe cele tinere, să renunțe pentru câteva minute la tot ceea ce au de făcut și să meargă la testare, în speranța că astfel poate fi evitată o dramă. Descoperit la timp, cancerul de col uterin se poate vindeca.

“Dragele mele prietene - domnișoare, neveste, soții și bunici - dacă facem testul pentru a depista la timp cancerul de col uterin vom petrece alături de cei dragi mulți ani și zile frumoase. Testați-vă pentru a rămâne sănătoase! O viață sănătoasă este o viață frumoasă! Sunt făloasă și fericită să fac parte din acest proiect și îndemn toate femeile să participe la testare”, a transmis Leontina POP tuturor femeilor.

“Sunt încântată de faptul că îndrăgita artistă de muzică populară din județul nostru, doamna Leontina Pop, a dorit să vină alături de noi în acest proiect socio-medical dedicat tuturor femeilor. Spontaneitatea, bucuria și modul dânsei de a comunica sunt calități care o aduc aproape de orice femeie”, a declarant Șef Lucrări dr. Cosmina UZUN, manager proiect.

Proiectul “Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” are ca obiectiv creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general, prin organizarea de programe de sănătate și ser-vicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin pentru 170.200 de femei din regiunea Centru, dintre care minim 50% aparțin grupurilor vulnerabile.

Acordarea serviciilor medicale de screening, respectiv test Babeș-Papanicolaou (prin citologia cervicală clasică și prin citologie lichidă) și testarea HPV în regim ambulatoriu se realizează astfel:

- În Cabinetul de obstetrică-ginecologie, camera 4064 (Luni-miercuri-vineri: 12.00-16.00; Marți și joi: 14.00-18.00), servicii medicale asigurate de către medicii specialiști/primari de obstetrică-ginecologie din cadrul Secției Clinice Obstetrică-ginecologie.

- În Cabinetul de planificare familială, camera 4029 (Luni-miercuri-vineri: 12.00-16.00; Marți și joi: 14.00-18.00), de către cei doi medici de obstetrică-ginecologie.

Toate serviciile medicale oferite sunt GRATUITE, fiind finanțate în cadrul proiectului.

Lasă un comentariu