PRIMA SESIUNE A EXAMENULUI DE BACALAUREAT 2022 (ÎNAINTE DE CONTESTAȚII)

Distribuie pe:

Zilele trecute, Ministerul Educației a publicat rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2022. La nivel național, au promovat cu 2.928 de candidați mai mult decât anul trecut, deși numărul celor înscriși a fost mai mic cu 7.211 - comparativ cu 2021, rezultând o rată cumulată de promovare (înainte de contestații) de 73,3%, superioară cu 5,5% față de aceeași etapă de afișare din sesiunea iunie-iulie a anului trecut: 67,8%). În același timp, este cea mai mare rată de promovare din ultimii 10 ani (înainte de contestații). Pentru promoția curentă, rata de promovare este 78,3%, iar pentru promoțiile anterioare, 32,1%.

162 de candidați au încheiat probele scrise cu media 10.

În județul Mureș, conform datelor puse la dispoziție de prof. Gabriel-Cornel GROZAV, inspector școlar general adjunct la IȘJ Mureș, rata de promovabilitate a fost de 69,54%. În urma susținerii examenului, șapte candidați au obținut media 10 (trei de la Colegiul Național “Unirea” și patru de la Colegiul Național ,,Alexandru Papiu Ilarian”, din Târgu-Mureș).

Rezultatele au fost afișate atât în mediul online, cât și în centrele de examen, cu anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților, în concordanță cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - GDPR).

După soluționarea contestațiilor depuse, rezultatele finale vor fi anunțate vineri, 1 iulie.

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să parcurgă, cumulat, următoarele etape/condiții: recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; media notelor obținute la probele scrise trebuie să fie 6 (cel puțin), precizează Ministerul Educației.

L.B.

Lasă un comentariu