ÎN AȘTEPTAREA UNOR CLARIFICĂRI

Distribuie pe:

O jurnalistă de la România Tv, sulemenită cu otrăvuri neo-marxiste, comenta, cu deosebită satisfacție, faptul că a fost deconspirat un ministru ofițer sub acoperire. Vezi, Doamne, DNA, mai ceva ca pe vremea procurorului Codruța Kõvesi, fiind sesizat de o cârtiță din interiorul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a întocmit un dosar de cercetare penală împotriva ministrului Adrian Chesnoiu, acuzat de abuz în serviciu. Cică, domnul ministru a angajat trei directori în teritoriu, cărora le-au fost înmânate subiectele înainte. Nu se spune dacă cei trei candidați sunt membri PSD sau simpatizanți. În ce privește calitatea de ofițer sub acoperire, ministrul este acuzat că a absolvit Academia de Poliție și a fost o perioadă directorul AFIR și că fost în structura serviciul de informații de la doi și un sfert. Informații pe care cei care l-au propus și susținut le cunoșteau, n-au fost date secrete la dosarul de cadre al PSD-ului. Faptul că a absolvit o academie militară și a fost ofițer nu trebuie să fie un impediment în promovarea într-o anumită demnitate administrativă. Dimpotrivă, jurământul militar de credință față de țară și popor trebuie să fie o garanție că un ofițer nu-și va trăda neamul și țara, că va lupta împotriva celor care ne-au vândut și ne vând țara în continuare. Este deranjantă lipsa de reacție a liderilor PSD, un partid cu o creștere în sondaje. Intervine suspiciunea: Oare în acest partid să existe interese oculte, simpatii și susțineri față de companiile multinaționale, deranjate de patriotismul ministrului Agriculturii? Oare să existe în interiorul partidului dinozauri deranjați de intervențiile ministrului Chesnoiu? Iarăși și iarăși mă întreb: Oare chiar atât de murdară să fie politica și în interiorul acestui partid, încât atunci când se ridică un tânăr capabil să aducă un aer proaspăt în politică, musai să-l lovești să-i cauți cu lumânarea hibe în carieră și în activitate. Probabil intervenția domniei sale la acel concurs de cadre s-a făcut (dacă s-a făcut) la recomandarea și insistențele partidului. Faptă care presupune o sancțiune administrativă, nu demisia și ridicarea imunității parlamentare.

Suntem în plină campanie de recoltare a cerealelor, așa că nu se cădea o demisie la vârf, mai ales că ministrul demisionar a inițiat mai multe măsuri privind constituirea rezervei de stat la alimente și protecția industriei alimentare românești. Pot afirma cu toată răspunderea că ultimii miniștri de la Agricultură, respectiv Petre Daea și Adrian Ionuț Chesnoiu, au fost cei mai valoroși de după revoluție.

Dincolo de votul privind ridicarea imunității de către colegii parlamentari, cetățenii, agricultorii așteaptă clarificări privind jocurile murdare practicate de cozile de topor, șoroșiști, putiniști, neo-marxiști, dinozauri, camelioni politici sau cum mama supărării mai pot fi considerați adepții ucenicului biblic trădător, Iuda.

VASILE BOTA

Lasă un comentariu