SCJU TÂRGU MUREȘ, PE PRIMUL LOC ÎN ȚARĂ LA PRELEVAREA DE ORGANE

Distribuie pe:

Ieri noapte a avut loc a unsprezecea prelevare din acest an

În noaptea de marți spre miercuri, mai multe echipe de medici de la Târgu Mureș, Cluj și București au prelevat rinichii și ficatul de la un pacient aflat în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu Mureș. Este vorba despre un bărbat de 54 de ani, internat în Secția Clinică ATI, după un stop cardio-respirator.

Rinichii prelevați au fost trimiși la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj, iar ficatul a fost trimis la Institutul Clinic Fundeni.

Intervenția de prelevare a rinichilor a fost realizată de către echipa de prelevare a Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj, coordonată de dr. Dan Pop, iar echipa medicală de la Institutul Clinic Fundeni a fost coordonată de dr. Radu Zamfir.

Prelevarea de ieri situează SCJU Târgu Mureș pe primul loc în țară la numărul de prelevări de organe efectuate în anul 2022, ceea ce înseamnă profesionalism și foarte multă muncă depusă din partea echipei medicale a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

Echipa medicală a făcut tot posibilul ca gestul familiilor care au acceptat donarea să nu fie în zadar și alți pacienți să primească șansa la o viață mai bună.

Lasă un comentariu