EVALUAREA NAȚIONALĂ

Distribuie pe:

Rezultatele (înainte de contestații) înregistrate de absolvenții clasei a VIII-a, care au susținut Evaluarea Națională (EN VIII), au fost centralizate de Ministerul Educației. La nivel național, au fost 155.561 de elevi înscriși, numărul fiind superior totalului celor înscriși în anii 2016, 2017, 2018, 2019, iar în raport cu anul trecut, se constată o creștere cu 24.000 de candidați. De asemenea, prezența a fost cea mai bună din ultimii cinci ani.

În județul Mureș, promovabilitatea înainte de contestații este de 71,42 %. Patru dintre elevii prezenți au obținut media 10, de la Colegiul Național “Alexandru Papiu Ilarian”, Colegiul Național “Unirea”, Școala Gimnazială “Dr. Bernady Gyorgy” și Școala Gimnazială “Romulus Guga” din Târgu-Mureș, aflăm de la prof. Irimie-Matei Camelia, inspector școlar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educație și purtător de cuvânt la Inspectoratul Școlar Județean Mureș.

Rezultatele au fost publicate cu anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic alocat și comunicat fiecărui candidat. Măsura este în acord cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - GDPR).

Rezultatele finale vor fi afișate astăzi, 30 iunie. (B.L.)

Lasă un comentariu