RATELE LA BĂNCI, SUSPENDATE PE O PERIOADĂ DE 9 LUNI

Distribuie pe:

Anunțul a fost făcut de premierul Nicolae Ciucă, în debutul ședinței de Guvern de ieri, 29 iunie: “Vom continua să adoptăm măsurile cuprinse în planul Sprijin pentru România. Vom aproba suspendarea plății ratelor bancare pentru o perioadă de nouă luni. Vor beneficia atât persoanele fizice, cât și firmele care întâmpină greutăți generate de creșterea prețurilor și a tuturor elementelor care țin de inflația pe care o resimțim cu toții”, a anunțat prim-ministrul (gov.ro).

În consecință, persoanele juridice și persoanele fizice afectate de criză vor putea solicita amânarea plății ratelor la credite pe o perioadă de până la nouă luni, potrivit proiectului de ordonanță de urgență lansat luni în dezbatere publică de Ministerul Finanțelor.

Pentru debitorii persoane fizice se prevede prezentarea declarației pe propria răspundere că au înregistrat o creștere cu minimum 25% a cheltuielilor medii lunare, ca urmare a creșterii prețurilor în contextul crizei actuale, în ultimele 3 luni anterioare solicitării suspendării obligațiilor de plată comparativ cu perioada similară a anului 2021, se precizează în normativul adoptat. (I.S.)

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu