ȘI LA PENITENCIARUL TÂRGU-MUREȘ, ZIUA POLIȚIȘTILOR DE PENITENCIARE

Distribuie pe:

Sistemul penitenciar a marcat Ziua personalului din sistemul administrației penitenciare, sub auspiciile spirituale ale Sfinților Apostoli Petru și Pavel, ocrotitorii acestora.

Cu acest prilej, Penitenciarul Târgu-Mureș a organizat, în perioada 22- 29 iunie, o serie de acțiuni pentru a omagia poli-țiștii de penitenciare aflați în activitate și în rezervă. Activitățile au debutat în 22 iunie, cu competiții sportive între instituțiile de Ordine Publică și Siguranță Națională din Garnizoana Mureș.

În 28 iunie s-a inaugurat un Muzeu de la sediul unității, ce include exponate și documente utilizate în activitatea polițiștilor de penitenciare, de la înființarea locului de deținere și până în prezent.

În deschiderea evenimentului a luat cuvântul Adrian IACOB, directorul Penitenciarului Târgu-Mureș, iar în prezentarea realizată de dr. Mirela CĂRĂBINEANU, director al Serviciului Județean Mureș al Arhivelor Naționale, a fost evidențiată originea și evoluția în timp a instituției penitenciare, punându-se accent pe stabilirea și consolidarea identității profesionale ale polițiștilor de penitenciare. La activitate au participat reprezentanți ai instituțiilor colaboratoare: Curtea de Apel Târgu Mureș, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Mureș, D.N.A. Serviciul Teritorial Mureș, Inspectoratul de Poliție Județean Mureș, Serviciul de Telecomunicații Speciale Mureș, Centrul Militar Județean Mureș, Garnizoana Mureș, Inspectoratul Pentru Situații de Urgență “Horea” al Județului Mureș, Batalionul 54 Sprijin “Horea Cloșca și Crișan”, Batalionul 51 Operații Speciale “Vulturii”, Inspectoratul de Jandarmi Județean Mureș “Colonel Sabin Motora”, precum și presa locală.

Ieri, 29 iunie, a avut loc cea de-a IV-a ediție a concursului de gătit “Duelul Polonicelor”, la care au participat reprezentanți ai personalului unității, după cum ne spunea inspector de polițe penitenciară Tatiana Maria MACARIE, funcționar de securitate, purtător de cuvânt, responsabil cu informațiile de interes public la Penitenciarul Târgu-Mureș. (B.L.)

Lasă un comentariu