ÎNCEPE PRODUCȚIA DE GAZE NATURALE DIN MAREA NEAGRĂ

Distribuie pe:

România face un pas decisiv pentru garantarea securității energetice, într-un moment de cotitură și în contextul în care Europa și piețele mondiale iau măsuri rapide pentru a-și aproviziona cetățenii și economiile cu energie.

Începerea producției de gaze naturale în cadrul Proiectului MGD, operaționalizat de compania Black Sea Oil & Gas, este un moment istoric pentru industria energetică din România, fiind vorba despre primul proiect de exploatare a gazelor naturale din zona românească a Mării Negre, în ultimii 30 de ani.

“Proiectul care a fost inaugurat marți, 28 iunie, este unul extrem de important pentru țara noastră. Vorbim despre o investiție semnificativă, care va genera un miliard de metri cubi de gaz metan anual. Așa cum a anunțat și președintele PNL, domnul Nicolae Ciucă, producția internă va crește și va putea asigura aproximativ 90% din necesarul de consum al României”, afirmă președintele PNL Mureș, Ciprian Dobre.

Guvernul României a inițiat strategii economice calibrate pe noile nevoi actuale ale pieței. Au fost alocate fonduri pentru stimularea investițiilor în energie regenerabilă, utilizând toate pârghiile și mecanismele financiare disponibile, precum Planul Național de Redresare și Reziliență și Fondul pentru Modernizare.

România mai are la dispoziție și zăcământul recent descoperit la Caragele, în județul Buzău, care reprezintă cea mai mare resursă de gaz metan descoperită în ultimii 30 de ani, în România.

“Avem, totodată, în plan construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, dezvoltarea tehnologiei reactoarelor modulare mici (SMR) și creșterea ponderii energiei regenerabile, pentru ca România să devină independentă energetic și un furnizor important în regiune”, a spus președintele Partidului Național Liberal, Nicolae Ionel Ciucă, la ceremonia de începere a producției de gaze naturale în cadrul Proiectului MGD, operaționalizat de compania Black Sea Oil & Gas.

Cetățenii și mediul economic așteaptă energie electrică și gaze naturale la costuri corecte. Să aibă stabilitate și să nu-și facă griji pentru iarna viitoare sau pentru următorii ani. Cât mai mulți români să aibă acces la energie. Sunt așteptări firești, iar soluțiile Partidului Național Liberal au drept scop atingerea acestor obiective și, de asemenea, obținerea rezultatelor asumate de Guvernul Ciucă.

Lasă un comentariu