CIRCULAȚIE ÎN SIGURANȚĂ!

Distribuie pe:

Siguranța rutieră reprezintă o prioritate a activității Poliției Române din perspectiva necesității asigurării și menținerii unui trafic rutier bazat pe respectarea reglementărilor legale și, implicit, a vieții și siguranței participanților la trafic.

În acest sens, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Mureș recomandă:

Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice, substanțe cu efect psihoactiv sau sunteți prea obosit. Nu este pusă numai viața dumneavoastră în pericol, ci și a celorlalți participanți la trafic. Precizăm că art. 336 din Noul Cod Penal prevede: Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către persoana care, la momentul prelevării probelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în aerul expirat se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani. Cu aceeași pedeapsă se sancționează și persoana aflată sub influența unor substanțe psihoactive care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere.

De asemenea, conducerea sub influența băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracțiune, se sancționează cu amendă de la 1.305, până la 2.900 de lei și reținerea permisului de conducere pentru 90 de zile, eliberându-se o dovadă fără drept de circulație.

Respectați regulile de circulație și adaptați conduita la condițiile de trafic.

Folosiți centura de siguranță (conducători auto și pasageri) pentru diminuarea riscului victimal.

Siguranța personală este o problemă care trebuie să preocupe pe fiecare.

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE AL IPJ MUREȘ

Lasă un comentariu