25 DE ANI DE LA LANSAREA PARTENERIATULUI STRATEGIC ROMÂNIA - SUA

Distribuie pe:

Ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului consacrată aniversării a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii.

Cu acest prilej, Parlamentul României a adoptat o Declarație prin care a subliniat valoarea practică a Parteneriatului Strategic, precum și evoluția acestuia odată cu progresul înregistrat de România în privința aderării la instituțiile europene și euroatlantice și de transformare internă profundă în conformitate cu valorile democratice ale spațiului euro-atlantic.

Ținând cont de contextul geo-politic actual, considerăm că este momentul să extindem și să aprofundăm Parteneriatul Strategic, prin extinderea colaborării în domenii ca apărare, energie, comunicații, noi tehnologii, combatere a amenințărilor hibride.

Mai mult, ne dorim, cel puțin la nivelul Partidului Social Democrat, o colaborare economică mult mai strânsă, în special în aceste momente delicate, în care mulți investitori americani se retrag din Rusia și Ucraina. În acest context, România are oportunitatea de a se remarca în regiune, de a atrage cât mai multe investiții americane și de a deveni un pol economic în sud-estul Europei.

Deputat PSD de Mureș, DUMITRIȚA GLIGA

Lasă un comentariu