SCREENING PENTRU CANCERUL DE COL UTERIN ÎN COMUNITĂȚILE DEFAVORIZATE DIN TÂRGU MUREȘ

Distribuie pe:

Pentru a oferi tuturor femeilor acces la consult și testare gratuită pentru prevenția, depistarea și tratamentul precoce al cancerului de col uterin, caravana mobilă destinată acestui scop a ajuns și în comunitățile marginalizate de pe raza municipiului Târgu Mureș - zonele Băneasa, Valea Rece și Rovinari. Toate femeile cu vârste cuprinse între 24 și 29 ani, care locuiesc în aceste cartiere, sunt invitate să participe la acțiunile derulate în cadrul proiectului.

Ieri, 30 iunie, caravana s-a aflat în zona străzii Fânațelor, iar marți, 5 iulie, între orele 15 și 18, se va afla pe strada Dealului.

În cadrul caravanei mobile au loc și acțiuni de informare, educare, conștientizare, cu scopul de a atrage atenția femeilor asupra importanței testării, depistării precoce a cancerului de col uterin, fiind mai apoi îndrumate spre controale medicale regulate. Diagnosticarea precoce a cancerului de col uterin crește șansa de vindecare, iar prin aceasta, crește rata de supraviețuire.

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin este o acțiune care se desfășoară în cadrul proiectului “Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș, precizează reprezentanții Direcției de Asistență Socială (DAS) Târgu Mureș. (I.S.)

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu