S-AU AFIȘAT REZULTATELE FINALE LA EXAMENUL DE BACALAUREAT

Distribuie pe:

Ieri, 1 iulie, au fost afișate, în centrele de examen și pe site-ul dedicat, rezultatele finale în prima sesiune a examenului național de Bacalaureat din acest an (după soluționarea contestațiilor). La nivel național, rata de promovare a fost de 75,2%, fiind cel mai mare procent din ultimii 13 ani. Acesta se calculează din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.

În județul Mureș au promovat examenul național de Bacalaureat 72.05% dintre cei prezenți. Au fost înregistrate 1.114 contestații. După soluționarea acestora, numărul celor care au obținut media 10 a crescut. Astfel, nouă candidați au primit nota maximă, cinci elevi de la Colegiul Național ,,Alexandru Papiu Ilarian” și patru de la Colegiul Național ,,Unirea” din Târgu-Mureș, ne spunea prof. Irimie-Matei Camelia, inspector școlar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educație și purtător de cuvânt la Inspectoratul Școlar Județean Mureș.

A doua sesiune de examen din acest an se va desfășura în perioada 16 august - 3 septembrie, fiind precedată de etapa de înscriere (18-25 iulie).

B.L.

Lasă un comentariu