NICOLAE STANCIU, DIN NOU, MARE ÎN CHINA!

Distribuie pe:

Etapa cu numărul șase din prima ligă chineză le-a adus față în față pe liderul Wuhan Three Towns, echipa lui Nicolae Stanciu, și codașa campionatului, Hebei. Tricolorul s-a remarcat din nou. Nicolae Stanciu are cifre foarte bune de când a început să joace pentru noua echipă din Asia. Deși s-a transferat în iarnă, el a debutat abia în urmă cu câteva săptămâni, din cauza pandemiei. Iar calitatea românului face diferența în campionatul Chinei. Cel mai important jucător al echipei a ieșit din nou la rampă. Împotriva echipei Hebei, Nicolae Stanciu a fost titular, iar Wuhan Three Towns a deschis rapid scorul, prin Marcao, în minutul trei.

Internaționalul român a contribuit cu pasa de gol de la a doua reușită a echipei sale, când l-a servit pe Ademilson, în minutul 24. Scorul de neprezentare a fost afișat pe tabelă în minutul 35, când Nicolae Stanciu a marcat. Mijlocașul plecat de la Slavia Praga a avut o execuție frumoasă la prima bară, din afara careului, prin care Wuhan a făcut 3-0. Cu ultimele reușite, Nicolae Stanciu a ajuns la trei goluri și două pase decisive reușite în patru meciuri pentru Wuhan Three Towns.

Stanciu a dezvăluit cum a reușit să se adapteze în China

Stanciu s-a transferat în China și nu a mai intrat în planurile echipei naționale pentru acțiunea din Nations League, unde România a suferit. Totuși, fotbalistul român nu a avut nevoie de o perioadă de acomodare în China. Fotbalistul nostru a dezvăluit cum a reușit să se adapteze într-un timp atât de scurt în China. Fostul jucător de la FCSB pare că joacă de mult timp în campionatul asiatic, iar în ultimele etape a reușit mereu să marcheze sau să ofere o pasă decisivă. (n.r. cum se simte în China) “Mă simt destul de bine. Mă bucur foarte mult că am reușit să mă integrez foarte, foarte repede în echipă. Chiar dacă suntem pentru prima oară în Super Liga din China, în lot sunt mulți jucători cu experiență. Iar asta m-a ajutat și pe mine mult la nivel de integrare. Să știi că nu mă schimbă cu nimic ce a scris presa de aici pentru că eu sunt construit să mă pun în slujba echipei. Mereu o să fac asta. (n.r. cum i se pare fotbalul din China în comparație cu cel din Europa) Se investește destul de mult din punct de vedere financiar, în general. Uite, la Wuhan Three Towns, spre exemplu, am fost bucuros să descopăr jucători chinezi extraordinar de buni. Nu mai spun de cei tineri, care sunt foarte talentați! Și asta dincolo de numărul de jucători străini permis de regulile campionatului. Unde fiecare echipă încearcă prin investiții să aducă o diferență de valoare”, a spus Nicolae Stanciu.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu