LECȚII DE VIAȚĂ PE CARE LE ÎNVĂȚĂM PREA TÂRZIU...

Distribuie pe:

Alergăm mereu după himere, fără să ne facem timp pentru a înțelege de ce avem nevoie și ce ne dorim cu adevărat.

Sfaturile și experiența părinților ni se par depășite și nici nu le luăm în seamă, dar ajungem să regretăm că nu le-am dat importanță.

De ce? “Pentru că viața este mai scurtă decât ni se pare", scrie csid.ro, iar noi învățăm anumite lecții prea târziu...

Trăim aici și acum - Viața ta nu este intervalul dintre naștere și moarte. Viața ta este fiecare secundă dintre inspirație și respirație. Prezentul este aici și acum, singura viață pe care nu o vei mai avea niciodată. De aceea, fă tot posibilul să trăiești din plin fiecare moment din viața ta, calm, bun, fără frică și regrete, alături de cei care îți sunt alături în acele momente.

Viața este scurtă - Este viața ta și trebuie să te lupți pentru ea. Să lupți pentru adevăr. Să lupți pentru ceea în ce crezi. Să lupți pentru ceea ce este important pentru tine. Să lupți pentru cei pe care îi iubești și să nu uiți să le spui cât mai des că îți sunt dragi.

Înțelege cât de norocos ești atât timp cât ai încă o șansă să faci ceva sau să schimbi ceva. Oprește-te și gândește-te. Dacă trebuie să faci ceva, începe acum, pentru că nu știi dacă vei reuși mâine.

Dificultățile de astăzi vor fi răsplătite însutit mâine - Când este vorba de o muncă grea pentru un viitor promițător, fie să obții o diplomă, fie să îți deschizi propria afacere sau altceva care cere mult timp, cheltuieli și efort, trebuie să îți adresezi această întrebare: “Sunt gata să petrec câțiva ani din viața mea în așa mod cum nimeni nu își dorește ca mai apoi să trăiesc așa cum toți visează?".

Amânarea te face sclavul zilei de ieri - Atunci când faci lucrurile cu plăcere, fără să le amâni de pe o zi pe alta, ziua de ieri se transformă în prietenul tău, gata “să îți ia greutatea din spate".

Așa că încearcă să faci astăzi ceva, astfel ca tu, din viitor, să îți spui mulțumesc pentru asta. Mâine vei fi fericit că ai făcut asta astăzi.

Învață din fiecare greșeală - Lucruri frumoase li se întâmplă doar celor care continuă să spere (indiferent de dezamăgiri), celor care cred (indiferent de cât de mari au fost greșelile făcute), celor care continuă să iubească (indiferent de cât de mult i-a rănit dragostea).

Să nu regreți niciodată pentru ceea ce s-a întâmplat, deoarece nimic nu mai poți să schimbi. Ia totul ca pe o lecție și mergi mai departe.

Tu ești cel mai bun prieten al tău - Fericirea este atunci când te placi și nu ai nevoie de acceptul cuiva. Înainte de a crea o relație cu cineva, încearcă să te împrietenești cu tine însuți. Înainte de a privi cu încredere în ochii altor oameni, trebuie să înveți să privești cu iubire și respect în proprii ochi.

Faptele vorbesc mai tare decât cuvintele - Mergând pe drumul vieții vei întâlni foarte mulți oameni corecți care spun cuvintele potrivite în momentele potrivite. Însă tu trebuie să vezi și dacă acele cuvinte corespund acțiunilor lor. Faptele vorbesc mai tare decât cuvintele.

Cel mai mic gest de bunătate face lumea mai frumoasă - Zâmbește-le celor care au o zi proastă. Fii bun cu ei. Bunătatea este singura investiție care se întoarce dublu. Învață să oferi, fără să ceri nimic în schimb, fie chiar și un zâmbet, nu pentru că ai prea multe de oferit, dar pentru faptul că în această lume sunt o mulțime de oameni care pur și simplu nu au ce să ofere altceva.

În spatele fiecărui succes stă multă durere - Te-ai împiedicat și ai căzut, ai făcut greșeli și ai trăit eșecuri, însă, indiferent de asta, te-ai ridicat și ai mers mai departe. Trăiești și viața te învață. Ești om și nu ești perfect. Ai fost doar rănit, nu omorât. Imaginează-ți ce lecție bună este să lupți pentru ceea ce vrei, să treci peste bariere.

Da, se întâmplă uneori că ceea ce trăiești îți ucide inima, însă asta nu este un preț bun pentru momentele de fericire și satisfacție care sunt neprețuite? Mergi înainte atunci când te doare, pentru că puterea interioară, care te-a adus până aici, te va ajuta să mergi până la capăt.

Timpul și experiența vindecă durerea - Ceea ce acum îți întunecă cerul, cu timpul va dispărea și vei realiza că, de fapt, nu a fost atât de important precum ți se părea la început. Te-a durut rău, dar te-a întărit pentru viitor. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu